- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFincoEnergies gaat in Amsterdam biomethanol leveren aan schepen

FincoEnergies gaat in Amsterdam biomethanol leveren aan schepen

- Advertentie -

Delen

FincoEnergies heeft een vergunning gekregen om binnen het Amsterdamse havengebied biomethanol te leveren aan schepen. Daarmee  is het bedrijf de eerste operationele aanbieder van deze brandstof in Nederland, onder het eigen merk GoodFuels.

Biomethanol is als hernieuwbare en duurzame brandstof “een belangrijke stap voorwaarts in het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de maritieme sector”, aldus FincoEnergies.

De afgelopen maanden heeft een projectteam hard gewerkt aan het beschikbaar maken van biomethanol voor de scheepvaart. FincoEnergies, voorheen bekend als FiCo Fuel, heeft zijn logistieke infrastructuur aangepast, om de brandstof snel en effectief te kunnen aanbieden. Port of Amsterdam en Port of Rotterdam hebben vervolgens een veiligheidsaudit uitgevoerd, waarna de vergunning voor het leveren van biomethanol aan FincoEnergies is verleend.

Groenere haven

“We zien in biomethanol een effectieve en schaalbare manier om de uitstoot van de maritieme sector op korte termijn te verlagen”, zegt Daan Faber, Project Manager Business Innovation. “Het is waardevol om te zien dat deze visie ook bij onze partners leeft. Middels de goede samenwerking met Port of Amsterdam kunnen wij nu starten met het leveren van deze duurzame brandstof.”

“Wij feliciteren FincoEnergies met deze belangrijke nieuwe stap in hun missie om klanten te helpen in hun energietransitie”, aldus Roon van Maanen, directeur Energy & Circular Industry bij Port of Amsterdam. “Het kunnen aanbieden van biomethanol in het Amsterdamse havengebied sluit aan bij de visie van Port of Amsterdam om een voorloper te zijn in de energietransitie. Dankzij onze samenwerking met FincoEnergies zijn we weer dichter bij een groenere haven en een krachtige, bestendige maritieme industrie.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -