Ook andere ARA-havens gaan in zee met Routescanner

0
Vlnr: Erwin Verstraelen (Port of Antwerp-Bruges), Chantal Gouka (Routescanner) en Maurice Delattre (Port of Amsterdam). (fotografie Routescanner / Kim Los)

Vanaf deze week bieden Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam informatie van Routescanner aan op hun website. Deze service toont alle beschikbare verbindingen van de havens. Routescanner is de routeplanner voor containers en laat niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame.

Routescanner komt uit de koker van Port of Rotterdam. Het is de opvolger van Navigate. Routescanner is een online routeplanner voor containers. Met als slogan ‘report, rethink, reduce’ laat het platform niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame, rekening houdend met de CO2-emissies. Deze berekeningen zijn geaccrediteerd door de Global Logistics Emission Council.

Aansluiten

Sinds de lancering in 2021 is Routescanner hard gegroeid aan zowel aanbod- als vraagzijde. “Port of Antwerp-Bruges heeft besloten zich aan te sluiten bij Routescanner om de evolutie naar één betrouwbare, centrale plaats voor accurate, actuele commerciële vaar- en rijschema’s te versterken”, aldus Erwin Verstraelen, Chief Digital & Innovation officer.

Eerder kozen DeltaPort Niederrhein, DuisPort, JadeWeserPort en Port of Sohar ook voor Routescanner op hun websites om verladers en expediteurs inzicht te geven in de meest efficiënte en duurzame routes.

Dagelijks verwerkt Routescanner meer dan 700.000 commerciële vaar- en rijschema’s van deepsea-, binnenvaart-, spoor- en shortsea-operators en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen. Routescanner heeft inmiddels meer dan 175 aangesloten partners.

Containers verschepen

Verladers en expediteurs vinden op het platform gemakkelijk zelf de mogelijkheden om containers te verschepen. Maurice Delattre, Area Manager bij Port of Amsterdam: “We sluiten graag aan bij Routescanner, omdat dit een geweldig platform is dat klanten volledige transparantie biedt over beschikbare intermodale verbindingen (shortsea, binnenvaart, spoor) van en naar de haven van Amsterdam, inclusief CO2-uitstoot op de respectievelijke routes.”

Chantal Gouka, Managing Director Routescanner, is trots dat Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam de Direct Connections-service hebben gelanceerd. “Als initiatiefnemer van Routescanner geloof ik erin dat samenwerken aan een wereldwijd inzicht in container transportroutes bijdraagt aan de transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. Dank voor het vertrouwen en let’s rethink supply chains together!”

Routescanner

Verladers en expediteurs uit de hele wereld gebruiken het online containertransport platform om te zoeken naar de meest efficiënte en duurzame routes. Naast grote deepsea-operators delen ook zo goed als alle binnenvaart-, spoor- en shortsea-operators in Europa hun commerciële vaar- en rijschema’s met het platform.

Routescanner heeft inmiddels meer dan 175 aangesloten partners. Dagelijks verwerkt Routescanner meer dan 700.000 schema’s en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen. Routescanner is opgericht in 2021 en gevestigd in Rotterdam. Er werken twintig mensen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.