- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPort of Amsterdam: strenger bij niet betalen havengeld

Port of Amsterdam: strenger bij niet betalen havengeld

- Advertentie -

Delen

Port of Amsterdam treedt strenger op tegen schepen die in Amsterdam of Zaanstad geen melding voor binnenhavengeld doen. Vanaf 1 december 2022 krijgen eigenaren een herinnering als ze vergeten opgave te doen en wie niet op tijd het verschuldigde bedrag betaalt, krijgt een toeslag die per keer oploopt.

“Uit klantfeedback blijkt dat soms vergeten wordt opgave te doen en een herinnering wenselijk is”, meldt Port of Amsterdam zowel op haar site als in een mail aan scheepseigenaren. De havenbeheerder gaat vanaf 1 december herinneringen versturen als blijkt dat er nog geen opgave gedaan is. Dat gebeurt zeven dagen voor het verstrijken van de opgavetermijn.

“Goed om te weten: de herinneringen zijn er om je, in het geval dat je het toevallig een keer vergeet, te helpen. Als je het blijft vergeten, houden wij op met herinneringen sturen”, klinkt het waarschuwend.

Hogere toeslag

“Om het binnenhavengeld voor iedereen eerlijk en betaalbaar te houden, is het belangrijk dat ieder vaartuig in het havengebied opgave doet en binnenhavengeld betaalt. Doe je onjuist, te laat of geen opgave? Dan is er sprake van opgaveverzuim en brengen wij naast het verschuldigde bedrag een toeslag in rekening.”

Dat is nu al zo. Maar straks wordt de hoogte van het minimum toeslagbedrag afhankelijk van het aantal keren dat iemand eerder verzuimd heeft om opgave te doen. Als het de eerste keer is in de afgelopen 180 dagen, is de boete 100 euro. Heb je eenmalig verzuimd zelf opgave te doen in die periode moet je ten minste 250 euro extra betalen. Bij meermaals verzuim in de afgelopen 180 dagen is de straf 500 euro.

De toeslag wordt niet in rekening gebracht als de scheepseigenaar na de herinnering alsnog tijdig en juist opgave doet.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -