- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAftellen naar 9 juni: Meanderkids Voetbaltoernooi

Aftellen naar 9 juni: Meanderkids Voetbaltoernooi

- Advertentie -

Delen

Aanstaande zaterdag (9 juni) vindt het jaarlijkse Meanderkids Voetbaltoernooi plaats in Rotterdam. Die dag draait het om ballen, bekers en bekenden, ofwel om sportiviteit, presteren en gezelligheid. Voor jong en oud.

Het immer populaire voetbaltoernooi van (voormalige) schipperskinderen voor schipperskinderen is voor velen de afsluiting van het voetbalseizoen. Het aantal deelnemers daalt jaar na jaar. Het gaat weliswaar langzaam, maar de trend is duidelijk. En de oorzaak is bekend: er wonen steeds minder kinderen in een schippersinternaat. Dit jaar doen er 42 teams mee.

 

Elk nadeel heeft echter zijn voordeel, zei een wereldberoemde en veel geciteerde voetballer – zij het met zijn eigen accent. “Doordat er minder teams zijn, vergt het wedstrijdprogramma minder tijd”, zegt Remy van Neijenhoff. “Dat betekent dat we een uur later beginnen.”

Hij is voorzitter van de Stichting Meanderkids en vormt samen met Karel Jan van de Pol, Cor Klein en Jan Willem Visser het bestuur. De vier worden in raad en daad bijgestaan door hun echtgenotes en kunnen rekenen op de hulp van een trouwe groep vrijwilligers.

 

Oefenen op strafschoppen

De eerste wedstrijden starten om 10.00 uur. Vooral de bewoners, medewerkers en ouders van de verder weg gelegen internaten kunnen dat wel waarderen. Die kunnen wat later van huis.

De finales starten om 13.00 uur. Zullen er weer zoveel worden beslist met penalty’s? Vorig jaar gold dat voor vijf van de zeven finales. Volgens welingelichte bronnen hebben de voetballers van diverse internaten de afgelopen weken extra getraind op strafschoppen.

 

Zeven tegen zeven

Het gezelligste voetbaltoernooi van Nederland vindt ook dit jaar plaats bij de Rotterdamse voetbalclub VVOR (Sportpark Venhoeve, adres: Prinsenlaan 991). Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een half veld. De opzet van het toernooi is identiek aan die van voorgaande jaren. “Wat goed is moet je niet veranderen”, vindt Remy van Neijenhoff. De categorieën zijn hetzelfde als voorgaande edities: gemengd 6-11 jaar, jongens 11-15 jaar, meisjes 11-15 jaar, jongens 15-18 jaar, meisjes 15-18 jaar, vaders en moeders.

 

Meer springkussens

Rondom de velden is weer van alles te beleven. De kraampjes, het horecaplein, de dj en de springkussens zorgen de hele dag voor extra gezelligheid en vertier. “We hebben dit jaar nog twee springkussens meer dan andere jaren. De kinderen kunnen dus van alles uitproberen en lekker hun energie kwijt. Ook de broertjes en zusjes die meekomen en nog te jong zijn om mee te voetballen.”

De organisatoren hadden alles al weer ruim op tijd voor elkaar. “Het loopt soepel, mede dank de steun die we krijgen; van onze eigen vrijwilligers én van die van VVOR. De vereniging helpt ons geweldig.”

Ook de sponsoring blijft succesvol. “Er vielen sponsors af maar er dienden zich ook weer nieuwe aan. Vooral de groep varende ondernemers – en dat zijn lang niet alleen ouders van deelnemende kinderen – groeit. Het is fijn om te merken dat collega’s zó achter Meanderkids staan.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -