ABC Motoren neemt branchegenoot E Van Wingen over

0
(foto ABC Motoren)

Anglo Belgian Corporation uit Gent neemt branchegenoot E Van Wingen uit Evergem over. De Belgische motorenfabrikant ziet “synergieën en complementariteit” als kernwoorden.

Beide ondernemingen zetten volop in op de energietransitie, een thema dat de komende jaren niet uit de actualiteit zal weg te denken zijn en voor groei in de activiteiten zal zorgen.

Motoren

E van Wingen (EVW) is een familiebedrijf met tientallen jaren aan ervaring in het ontwerpen, bouwen, installeren, onderhouden en reviseren van noodstroomvoorzieningen en energiecentrales met sneldraaiende verbrandingsmotoren. “We zien deze acquisitie als een unieke kans om EVW anno 2022, na twee generaties als familiebedrijf, naar een hoger niveau te tillen”, zegt CEO J.P. Van Wingen. “De mogelijkheden door de uitwisseling van kennis en knowhow en de complementariteit van de activiteiten betekenen een nieuwe troef. Er ligt een mooie toekomst voor onze medewerkers klaar. Deel uitmaken van een sterke internationale technologiegroep zal ons meer slagkracht opleveren in binnen- en buitenland.”

Methanol

Tim Berckmoes, CEO van ABC Motoren: “Bedrijven die kennis hebben van verbrandingsmotoren en mooie referenties kunnen voorleggen in binnenland en buitenland en over een sterk en gemotiveerd team van mensen beschikken en daarbij ook nog eens innovatief bezig zijn met waterstof zijn uniek in België. We zijn dan ook zeer verheugd met de acquisitie van E VAN WINGEN. De uitdagingen op het vlak van energietransitie en energie bevoorradingszekerheid zijn groot, maar samen met EVW kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. De continuïteit voor de werknemers en klanten van EVW is verzekerd.”

ABC ontwikkelt en produceert mediumspeed motoren voor de energie- en transportindustrie. Zoals generatorsets en voortstuwingsmotoren voor schepen. ABC heeft onder meer motoren die op methanol draaien.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.