- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAangifte btw moet ondanks coronacrisis wel op tijd

Aangifte btw moet ondanks coronacrisis wel op tijd

- Advertentie -

Delen

Vandaag, donderdag 30 april, is de deadline voor het indienen en betalen van de btw-aangifte over het eerste kwartaal. De Belastingdienst trekt aan de bel, want zij ziet dat het aantal aangiftes enigszins achterloopt in vergelijking tot het voorgaande jaar, mogelijk als gevolg van de coronacrisis. De dienst roept ondernemers op vandaag alsnog (kwartaal)aangifte btw te doen. Ondernemers die als gevolg van corona aanspraak willen maken op uitstel van btw-betaling kunnen zonder aangifte namelijk geen uitstel van betaling aanvragen.

“Wij realiseren ons dat de coronacrisis veel ondernemers hard raakt”, licht Arno van Dongen van de Belastingdienst toe. “Daarom biedt de Belastingdienst ondernemers die financiële problemen hebben ondersteuning aan de hand van tal van fiscale maatregelen. Maar het op tijd indienen van de aangifte hoort er, ook in deze bijzondere periode, toch gewoon bij. Ook wanneer ondernemers nauwelijks of geen omzet hebben gedraaid, is het doen van aangifte van belang.”

“Ondernemers die dat echt nodig hebben, kunnen alleen na het doen van aangifte onder andere drie maanden uitstel van de btw-betaling aanvragen”, legt Van Dongen uit.

Eerst aangifte, dan eventueel uitstel aanvragen

De Belastingdienst ziet bij deze btw-kwartaalaangifte dat er minder btw-aangiftes zijn dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De Belastingdienst benadrukt dat er een verschil bestaat tussen uitstel van de btw-betaling en voor het doen van aangifte. “Eerst moet er gewoon aangifte gedaan worden, waarna de naheffingsaanslag volgt. Pas dan kan er ook uitstel voor betaling aangevraagd worden”, verheldert Van Dongen.

Uitstel btw-betaling aanvragen in 3 stappen

  1. Gebruik het ondernemersportaal Mijn Belastingdienst Zakelijk en log in met je DigiD (eenmanszaak) of eHerkenning.
  2. Vul je btw-aangifte in, ook als je een keer geen btw hoeft af te dragen of terugkrijgt

Heb je een kwartaal geen omzet gedraaid? Ook dán moet je btw-aangifte doen. Je geeft dan via je btw-aangifte door dat je niets hebt aan te geven.

  1. Wacht op de naheffingsaanslag. Wacht na het indienen van de btw-aangifte de naheffingsaanslag af. Vervolgens vraag je via dit formulier eenvoudig uitstel aan. Hiermee vervalt automatisch de boete op de naheffingsaanslag voor het niet of te laat doen van de btw-betaling.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -