500 creatievelingen kleuren Antwerpse haven

0
(foto Port of Antwerp)

De lange waterkeringsmuur in het Antwerpse havengebied is in het weekend van 7 en 8 augustus opgefleurd. De in 2019 gebouwde muur moet het havengebied bij extreme waterstanden behoeden voor overstroming. 500 deelnemers aan graffiti-workshops grepen hun kans en de verfbus om een kleurrijk welkom te verzorgen voor schepen die op de Schelde voorbijvaren.

De waterkeringsmuur langs de Scheldelaan is bijna een kilometer lang. De betonnen muur werd gebouwd in het kader van het Sigmaplan om de haven van Antwerpen te beschermen tegen overstromingen vanuit de Schelde. In 2019 werd hij al aan de straatkant opgevrolijkt door tachtig graffitikunstenaars, die de muur omvormden tot een reusachtig kunstwerk. Afgelopen weekend was de waterkant aan de beurt.

Port of Antwerp en De Vlaamse Waterweg deden voor de gigantische workshop een beroep op twee gespecialiseerde partners: de Gentse vzw Wallin’ en de vzw Spray & Play uit Mortsel.

Haven ontdekken

“Onze haven is gekend als het industriële en logistieke hart van onze Belgische economie, maar voor het brede publiek is het havengebied eigenlijk nog een te weinig ontdekte parel. Met dit event willen we iedereen de kans geven om onze haven op een originele manier te ontdekken en kennis te maken met de knepen van de graffitikunst”, aldus Lennart Verstappen, woordvoerder van Port of Antwerp.

“We willen iedereen die via het water de haven en de stad komt bezoeken, verwelkomen. De waterkeringsmuur is een uniek uitnodigingskaartje om die boodschap over te brengen”, vindt de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters. “Die verwelkoming richt zich tot ieder die via het water de haven binnenloopt: van de bemanning van schepen tot passagiers op internationale cruiseliners en de gebruikers van DeWaterbus.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.