- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws40e editie van Europort wordt extra speciaal

40e editie van Europort wordt extra speciaal

- Advertentie -

Delen

Over exact een week, op dinsdag 2 november, start Europort 2021. Vier dagen lang treft de maritieme wereld elkaar in Rotterdam Ahoy. Voor het eerst benut de internationale, toonaangevende beurs de nieuwe voorzieningen en ruimtes sinds de uitbreiding van het complex. Europort beleeft zijn 40e editie. Het is dubbel feest want Ahoy viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan.

Met de vorig jaar geopende nieuwe hal- en congresfaciliteiten (waaronder concertzaal RTM Stage en het Rotterdam Ahoy Convention Centre), is de totale capaciteit van Ahoy met 50 procent vergroot. Voor Europort levert dit vele nieuwe mogelijkheden om een groot aantal congressen en andere events te huisvesten tijdens het evenement.

Een bijkomend voordeel is dat Ahoy voor Europort ook niet langer gebruik hoeft te maken van tijdelijke hallen. Alle exposanten worden nu gehuisvest in permanente hallen. Een compleet nieuwe hal is toegevoegd aan de beursindeling. Deze nieuwe hal (8) bevindt zich tussen de centrale entreehal (Plaza) en hal 3 en heeft verbindingen naar beide.

Meer dan duizend exposanten

Met nog een week te gaan wordt in volle vaart gewerkt aan de laatste voorbereidingen en de opbouw van de beurs. Is de beurs altijd al een tweejaarlijks hoogtepunt voor de maritieme sector, dit jaar kijken organisatoren, deelnemers en bezoekers extra uit naar de jubileumeditie. Voor velen is dit het eerste grote, internationale evenement sinds corona het leven en werken in grote mate bepaalt.

Meer dan duizend exposanten uit veertig landen presenteren hun innovatieve technologie, nieuwe producten en diensten op het gebied van scheepsbouw, offshore, bagger-, constructie-, marine-, binnenvaart- en visserijschepen en megajachten.

Traditiegetrouw is Europort een thuishaven voor de binnenvaart. In een ver verleden heette de beurs zelfs BiVi: Binnenvaart + Visserij. De naamsverandering en de internationale groei van de vakbeurs sindsdien doen niets af aan het binnenvaartaandeel, zo blijkt uit de statistieken van Ahoy. Maar liefst 41 procent van de exposanten en 28 procent van de bezoekers is actief in de binnenvaartsector.

Veilig netwerken

Ahoy noemt Europort “dé plek om relaties te ontvangen en op een veilige manier succesvol te netwerken”. Het ventilatiesysteem dat voldoet aan de richtlijnen van het RIVM. Het is een state-of-the-art klimaatbeheersingssysteem dat de hallen regelmatig van 100 procent verse lucht voorziet. Dit vermindert het risico op besmetting via de lucht aanzienlijk.

Nu de meeste overheidsmaatregelen zijn opgeheven, kan de beurs op volle capaciteit draaien. Bezoekers kunnen zich vrij over de beursvloer bewegen zonder de anderhalvemeterbeperkingen in acht te hoeven nemen. Ook mondkapjes zijn niet nodig. Bij binnenkomst in Rotterdam Ahoy wordt hen, net als de exposanten, wel gevraagd om een coronatoegangsbewijs.

Een voordeel is ook dat de regels voor inkomende internationale reizigers versoepeld zijn. Bezoekers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hoeven bijvoorbeeld niet meer in quarantaine. “Dit betekent dat er weinig belemmeringen zijn om persoonlijke relaties weer aan te halen en te netwerken tijden Europort”, aldus Ahoy.

De uitbreiding van Ahoy maakt het mogelijk om een groot aantal congressen en andere events te organiseren tijdens de beurs. (foto Rotterdam Ahoy)

Rising Stars Pavilion

Het uitgebreide conferentie- en beursprogramma van Europort is opgebouwd rondom belangrijke onderwerpen die in de volle breedte spelen binnen de maritieme sector. De vier grote thema’s zijn digitalisering, energietransitie, scheepsfinanciering en de toekomstige generatie (personeel). Ze komen al direct bij de officiële opening aan de orde. Op dinsdagochtend 2 november gaan diverse sprekers en een paneldiscussie op de actualiteit in.

Naast beproefde onderdelen is het programma dit jaar aangevuld met vernieuwende concepten. Voorbeelden zijn het ‘Rising Stars Pavilion’, de ‘Innovation Stage’, het ‘Ship Finance Pavilion’ en de ‘CEDA pitch talks’.

Gratis toegang

Europort 2021 vindt van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november plaats in Rotterdam Ahoy.
De openingstijden zijn:
Dinsdag 2 november      10:00 – 18:00 uur
Woensdag 3 november   10:00 – 18:00 uur
Donderdag 4 november 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 5 november       10:00 – 17:00 uur

Een bezoek aan Europort 2021 is gratis voor bezoekers die zich vooraf registreren op www.europort.nl. Met het e-ticket (met QR-code) kan men bij de ingang een gepersonaliseerde badge ophalen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -