- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOp Europort is de toekomst al begonnen

Op Europort is de toekomst al begonnen

- Advertentie -

Delen

Europort is vandaag (2 november) van wal gestoken. De beurs in Rotterdam Ahoy opende met een show die in het teken stond van de toekomstige ontwikkelingen binnen én buiten de maritieme sector. Met vereende krachten drukten de sprekers op de onvermijdelijke startknop waarna de confetti knallend in het rondspoot.

Een hoofdrol in het vlotte programma was weggelegd voor Alexander Klöpping, de Nederlandse digi-ondernemer en -visionair. Hij schetste een toekomst waarin de virtuele wereld samengaat met de fysieke. Hij waarschuwde dat Europa die ontwikkeling niet aan de VS en China mag overlaten, omdat we daardoor te afhankelijk worden.

Innovatie

Die beweging is al volop gaande – de gaming-industrie is bijvoorbeeld inmiddels al groter dan de filmindustrie. De virtuele wereld zal ook gevolgen hebben voor de scheepvaart: het ligt voor de hand dat er minder goederen vervoerd hoeven te worden. Ondertussen is in Ahoy te zien en te horen hoe de maritieme sector zelf ook innoveert.

Alexander Klöpping schetste een toekomst waarin de virtuele wereld voor grote veranderingen gaan zorgen. (foto Tekst & Toebehoren)

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -