RWS start online service voor bediening op afroep

0
Sluis Maasbracht. (archieffoto Tekst & Toebehoren)

Rijkswaterstaat introduceert een nieuw online aanmeldsysteem voor het aanvragen van een brug- of sluispassage buiten de reguliere openingstijden. Vanaf 1 november kunnen schippers en verladers daarvan gebruik maken.

Bij steeds meer bruggen en sluizen is het al mogelijk om te passeren door bediening op afroep. Vanaf 1 november kunnen schippers een gewenste extra opening of schutting online doorgeven. Ook watersporters kunnen het systeem gebruiken. Extra openingsverzoeken indienen kan via www.vaarweginformatie.nl.

Succesvol getest

“Het nieuwe online aanmeldsysteem maakt een einde aan de verschillende manieren van aanvragen die de laatste jaren naast elkaar bestonden. Het is duidelijker en eenvoudiger om met één systeem te werken”, aldus Rijkswaterstaat.

De vaarwegbeheerder heeft de laatste tijd bij de Prinses Margrietsluis getest met het systeem. Dat was succesvol, concludeert Rijkswaterstaat. “Daarom kan het aanmeldsysteem per 1 november breder uitgerold worden.”

Combineren

Bij de aanmelding dient onder andere vermeld te worden voor welk object de bediening wordt aangevraagd. Uiteraard is ook het tijdstip van belang. Rijkswaterstaat plant de aangevraagde bediening vervolgens zo goed mogelijk in.

“In enkele gevallen kan het voorkomen dat een ander tijdstip wordt voorgesteld”, aldus de dienst. “Dat is afhankelijk van alle aanvragen die tegelijkertijd gedaan worden. Twee aanvragen die in tijd nagenoeg aansluitend zijn worden gecombineerd.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.