- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAlle maritieme kennis bijeen in Ahoy

Alle maritieme kennis bijeen in Ahoy

- Advertentie -

Delen

Vandaag (7 november) begint Europort. Tot en met vrijdag 10 november is Rotterdam Ahoy dé internationale ontmoetingsplaats voor innovatieve maritieme technologie en scheepsbouw. Met 26.000 bezoekers en circa 1.050 exposerende bedrijven behoort Europort tot één van ‘s werelds grootste maritieme evenementen. Alle hallen van Ahoy zijn in gebruik.

Rotterdam is een logische stad voor het evenement dat scheepsbouwers en scheepseigenaren uit de hele wereld trekt. De regio herbergt een van de meest complete en concurrerende maritieme clusters ter wereld.

“Als wereldhaven, pionier en aanjager van maritieme transitie is Rotterdam the place to be voor verladers, reders, handelaren, investeerders en maritieme bedrijven die willen groeien, innoveren en voorop willen lopen in energie­transitie en digitalisering”,
aldus havenwethouder Robert Simons. “Deze leidende positie willen we graag behouden. De samenwerking met Europort – een van ‘s werelds meest toonaangevende vakbeurzen in de scheepvaart – zal hier zeker aan bijdragen”, zegt hij mede namens koepel­organisatie Rotterdam Maritime Capital of Europe, die officieel gastheer is en ook samen met Deal Drechtsteden en Rotterdam Partners een stand heeft.

Rijzende sterren

Europort heeft de ambitie voorop te lopen in innovatie en de weg uitstippelen naar een duurzame maritieme toekomst. Daarom geeft de organisatie pioniers, vooruitstrevende denkers en vernieuwers van de volgende generatie een podium. Het Rising Stars Paviljoen is een speciale ruimte voor veelbelovende start-ups en scale-ups die kunnen bijdragen aan een slimmere, schonere of veiligere maritieme toekomst. Het is ook bedoeld als springplank voor jonge ondernemers om hun maritieme carrière een kickstart te geven.

Het paviljoen staat in hal 4 en presenteert 21 innovatieve internationale start-ups en scale-ups. Hier krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst van maritieme technologie. “Deze start-ups zijn klaar om de industrie opnieuw vorm te geven, uitdagingen aan te
pakken en vooruitgang te boeken in een sector die cruciaal is voor de
wereldwijde handel en duurzaamheid”, prijst de beursorganisatie de bedrijven aan.

Generatiekloof

De toekomst komt ook aan bod op de vele congressen die rond de beurs in Ahoy worden gehouden. Op vrijdag 10 november is er bijvoorbeeld een
seminar over toekomstige medewerkers: Overbrug de kloof: hoe je de energie in je bedrijf op gang houdt voor young professionals. YoungShip Rotterdam en Young RMSC organiseren een open dialoog tussen jonge maritieme professionals en ervaren leidinggevenden. Hoe kunnen bedrijven de generatiekloof op de werkvloer overbruggen?

Uit een onderzoek door de Young Maritime Board naar de behoeften en drijfveren van jonge maritieme professionals in de regio Rotterdam bleek eerder dit jaar dat de helft overweegt om over te stappen naar andere sectoren. Een alarmerend signaal, vinden YoungShip Rotterdam en Young RMSC, die beide deel uitmaken van de Young Maritime Board. Wat moet er gebeuren om jonge werknemers  aan boord te houden?

Dan zal de maritieme sector op het gebied van werkomgeving moeten kunnen concurreren met andere sectoren. YoungShip Rotterdam en Young RMSC vinden dat de bedrijven en directies hun best moeten doen om te begrijpen wat jongeren in deze tijd drijft. Afgaand op het onderzoek gaat het onder meer om voldoende mogelijkheden voor professionele en persoonlijke groei en het bevorderen van een inclusieve cultuur. Ook zou de sector meer moeten wijzen op de innovatie en het internationale karakter.

Kijk voor informatie over de beurs op www.europort.nl. Daar kun je je ook registreren voor een gratis toegangskaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -