Zwolse ‘schoenmaatjes’

0

Afgelopen week hebben zes kinderen van het internaat Prinses Margriet Holtenbroek in Zwolle samen met de groepsleiding 36 schoenendozen naar het inzamelpunt van Schoenmaatjes in Apeldoorn gebracht. Deze schoenendozen hadden de kinderen samen met hun ouders met schoolspullen, toiletartikelen, speelgoed en knuffels gevuld voor kinderen in Oeganda en Malawi.

“Op dankdag stonden wij gezamenlijk stil bij het feit dat wij in een rijk land wonen en dat we daar dankbaar voor mogen zijn. We weten dat er ook kinderen zijn die nog geen schrift hebben om in te schrijven op school en misschien zelfs geen speelgoed om mee te spelen”, aldus een woordvoerster van het internaat.
Voor kinderen, ouders en medewerkers van het internaat een goede reden om mee te doen met actie Schoenmaatjes van de Stichting Edukans. De gevulde schoenendozen zijn in de kookstudio van het internaat versierd door de kinderen. Zo werden alle dozen echte cadeaus. Aan de buitenkant was al te zien of het een cadeau was voor een jongen of een meisje.

Nóg grotere dozen
Toen alle dozen klaar waren stonden ze opgestapeld in de hal naast het kantoor van Juf Sija. Zij koos de zes origineelste uit. De ‘eigenaren’ van deze dozen mochten mee om de ze naar het inzamelpunt in Apeldoorn te brengen. “Hier gingen de schoenendozen in andere, nóg grotere dozen. We kregen nog een koekje en zagen ook een heel grote berg knuffels”,zei één van de kinderen.
Om de dozen te kunnen verzenden is geld nodig. Daarom werd er op het internaat ook nog een flessenactie gehouden. Met het statiegeld van de flessen, aangevuld met vrije giften die binnenkwamen voor het project, kon dat bedrag worden overgemaakt naar de Stichting Edukans.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.