- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZoektocht opvarenden kotter gaat verder

Zoektocht opvarenden kotter gaat verder

- Advertentie -

Delen

Vandaag wordt verder gezicht naar de opvarenden van de gisteren gezonken kotter UK165 Lummetje. De reddingsoperatie is nu een bergingsoperatie geworden.

Toen de zon gisteravond onder ging, moest het actief zoeken door de Kustwachthelikopters, het Kustwachtvliegtuig en de reddingboten van de KNRM stoppen. Er is ruim elf uur gezocht zonder dat de twee bemanningsleden van de viskotter zijn gevonden. De ETV Guardian bleef vannacht in de buurt van de gezonken viskotter. Diverse andere schepen en viskotters bleven zoeken, met ondersteuning en coördinatie vanuit het Kustwachtcentrum.

Duiken

Door de hoge golven en stroming kon donderdag niet gedoken worden naar het wrak nadat het in de ochtend al was gelokaliseerd door de mijnenjager Zr. Ms. Makkum. Het is wachten op rustiger weer, zodat veilig duiken mogelijk is. De betrokken diensten bereiden zich hierop voor, zodat ze direct in actie kunnen komen. Naar verwachting kan dat dit weekend.

Digitale boeien

Patrouillevaartuig Visarend ligt vandaag stand-by en heeft de Zeearend afgelost. Het Kustwachtvliegtuig zal tijdens zijn reguliere patrouillevluchten extra over het gebied vliegen.

Het schip ligt niet in de verkeersbaan. Er worden digitale boeien om het wrak heen gelegd om het te markeren voor de scheepvaart. Wanneer het weer het toelaat, worden ook twee fysieke markeringsboeien rondom het wrak gelegd.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -