- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPon Power: walstroomoplossing met Caterpillar-batterijen

Pon Power: walstroomoplossing met Caterpillar-batterijen

- Advertentie -

Delen

Caterpillar Marine is bezig met de ontwikkeling van gecertificeerde batterijen voor de scheepvaart en walstroomoplossingen. Daarmee is  Pon Power in staat schepen en maritieme apparaten aan te sluiten op een energievoorziening aan wal.

“Pon Power biedt walstroomoplossingen aan variërend van laagspanning- tot hoogspanningsinstallaties”, zegt Bjorn Hoefnagels, manager new business bij Pon Power. “Wij kijken verder dan de mogelijkheden binnen een netaansluiting, want ook bij geen of onvoldoende netcapaciteit bieden wij een passende oplossing om schepen altijd van elektriciteit te kunnen voorzien.”

“Dit doen wij van eerste analyse tot installatie en onderhoud. Wij leveren een totale ontzorging. Een walstroom oplossing die nu én morgen werkt, is maatwerk. Dankzij de stap die Caterpillar nu onderneemt om zelf met gecertificeerde batterijen voor de scheepvaart te komen, kan Pon Power een grote stap nemen in het aanbieden van een complete walstroom oplossing met Caterpillar producten.”

Minder uitstoot

Elektrificatie vormt een belangrijke technologische vooruitgang om de uitstoot van broeikasgassen in de maritieme industrie te verminderen. Dit kan door scheepsexploitanten de mogelijkheid te bieden batterijvermogen te gebruiken, waardoor schepen toekomstbestendiger worden en de totale eigendomskosten worden geoptimaliseerd.

“Maritieme batterijen en walstroomoplossingen zijn belangrijke onderdelen die de uitstoot van de maritieme industrie kunnen verlagen”, aldus Brad Johnson, vicepresident en algemeen directeur van Caterpillar Marine. “Dit aanbod ondersteunt de duurzaamheidsinspanningen van onze klanten en heeft een positieve invloed op het energie-ecosysteem van de sector.”

Zonne-energie en waterstof

Caterpillar biedt een reeks emissievrije oplossingen ter ondersteuning van geëlektrificeerde aandrijflijnoplossingen aan boord van schepen via zijn walstroomportfolio. Deze technologieën zorgen voor flexibele opties, waaronder zonne-energie, waterstofgeneratoren en laadstations die op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Deze ontwikkeling maakt gebruik van bestaande elektrificatie-innovaties van Caterpillar die al met succes worden toegepast in de grondstoffen- en bouwsector.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -