- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCandela’s krijgen Polestar-batterijen

Candela’s krijgen Polestar-batterijen

- Advertentie -

Delen

Polestar, de fabrikant van elektrische auto’s, gaat batterij- en laadsystemen leveren voor de elektrische draagvleugelboten van Candela. Met de meerjarige overeenkomst tussen de Zweedse bedrijven is er voor het eerst grootschalige samenwerking op het gebied van batterijtechnologie tussen ondernemingen uit de auto- en de maritieme industrie.

Met behulp van computergestuurde draagvleugels ‘vliegen’ de elektrische vaartuigen van Candela boven het wateroppervlak en verbruiken ze bij hoge snelheden zo tot 80 procent minder energie dan traditionele motorboten.

Schonere oceanen en meren

Door Polestars batterijen samen te brengen met Candela’s geavanceerde draagvleugelboottechnologie willen beide ondernemingen de groei van duurzame elektrische mobiliteit in de samenleving stimuleren.

Het batterijpakket van de Polestar 2.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, zegt: “Ik vind het fascinerend om te zien hoe de boten van Candela op elegante en efficiënte wijze door – of beter gezegd, over – het water glijden; een prachtig statement van de schoonheid en ervaringen die moderne, duurzame technologie kan creëren. Het is fantastisch dat Polestar samen met Candela deel uitmaakt van toekomstige projecten door een essentieel onderdeel van de innovatieve aandrijving van hun boten te leveren. Als batterijleverancier van Candela kunnen we helpen bij de transitie naar schonere oceanen en meren, en de elektrificatie van mobiliteit op het water.”

Achterop geraakt

“Polestar is voor ons een droompartner”, voegt Candela-CEO Gustav Hasselskog toe. “Waar de elektrificatie van auto’s de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt, is de maritieme sector achterop geraakt. Door onze efficiënte draagvleugeltechnologie te koppelen aan de krachtige batterijen van Polestar kunnen we de brede acceptatie van elektrische boten samen een boost geven.”

De levering van batterij- en laadsystemen aan een externe partij is een primeur voor Polestar als EV-fabrikant. Het markeert de start van een breder partnership tussen Polestar en Candela. Beide ondernemingen zijn vastbesloten om meer mogelijkheden voor toekomstige samenwerking te onderzoeken.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -