- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws"Wij toeteren weer!"

“Wij toeteren weer!”

- Advertentie -

Delen

Op 1 en 2 maart toeteren leden van de Europäische Vereinigung der Binnenschiffer weer. De vereniging roept alle binnenvaartschippers op om mee te doen aan deze actie om aandacht te vragen voor het schreeuwende ligplaatsentekort op de Rijn.

De actie is beide dagen exact om 12.00 uur. Overal waar binnenvaart is, moet de bedrijfstak zich die twee dagen massaal laten horen, vindt de EVDB. Dus niet alleen op de Rijn, al is het lawaaiïge protest wel om het ligplaatsentekort op die rivier te doen. Maar de arbeidsomstandigheden voor schippers wordt op steeds meer vaarwegen bemoeilijkt, stelt de EVDB.

 

Verdreven

“Ons grootste probleem: we worden regelrecht uit de steden verdreven”, schrijft de vereniging in het pamflet waarmee het de collega’s oproept mee te doen. “De Duitse oeverlengte van de Rijn bedraagt rond de 1.500 KM en biedt enkel nog 50 (VIJFTIG!) officiële ligplaatsen, voor ongeveer 8.500 binnenschippers. Daarom protesteren wij – met onze scheepshoorn.”

 

Verdwenen

“De logistieke mogelijkheden van ons binnenschippers heeft een hoog aanzien, en dat zou nog meer moeten worden. Maar aan de Rijnoevers zijn wij en onze schepen ineens niet meer welkom. Woonhuizen nemen de plaatsen aan de oevers in.”

De EVDB wijst erop dat de afgelopen jaren ligplaatsen zijn verdwenen in Keulen-stad, Keulen-Deutz, Koblenz, Ehrenbreitstein, Lahnstein, Oberwinter, St. Goar, Bingen, Schierstein, Wiesbaden, Mainz, Nierstein, Ludwigshafen, Mannheim, Speyer en Breisach.

“Wij binnenschippers willen en moeten bezorgingen regelen, artsen bezoeken, personeel wisselen, onze families aan boord nemen of onze auto’s van boord zetten – waar dan?? Wij vorderen de verantwoordelijken op sneller te handelen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -