- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWaterrijk Limburg presenteert zich op Boot Düsseldorf

Waterrijk Limburg presenteert zich op Boot Düsseldorf

- Advertentie -

Delen

Limburg presenteert zich op de 50e editie van Boot Düsseldorf. ‘s Werelds grootste beurs voor motorboten en watersport begon zaterdag 19 januari en duurt nog tot en met 27 januari.

De aanwezigheid van de Provincie Limburg, de VVV Midden-Limburg en de gemeente Maasgouw in hal 14 van de Düsseldorfer Messeis vanzelfsprekend, vindt gedeputeerde Eric Geurts. “De provincie wil haar Duitse gasten laten zien dat zij volop inzet op het nog aantrekkelijker maken van het watersportgebied. We willen benadrukken dat Limburg zoveel water heeft en vooral dat het zo dichtbij is.”

 

Maasplassen

Provincie Limburg heeft in de afgelopen jaren bijna 7 miljoen euro gestoken in de ontwikkeling van de Maasplassen. Dat gebeurde in het kader van het Actieplan Waterrecreatie Midden- en Noord-Limburg. Dezeontwikkeling is volgens Eric Geurts van groot belang. “Het zorgt voor spreiding van het toerisme. We leren de mensen dat je volop kunt genieten van de Maas.”

De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in het aantrekkelijker maken van het Maasplassen-gebied. Zo zijn er een aanleghaven en een haven voor een botenshow bij de Designer Outlet in Roermond gekomen, een Nautische Boulevard in Wessem en is de haven van Herten opgeknapt.

 

Maasgouw
De gemeente Maasgouw ligt in het hart van de Maasplassen en is de meest waterrijke gemeente van Limburg. Dit water vormt een kansrijke combinatie met de cultuurhistorische rijkdom van de Maasgouwse kernen als Thorn, Wessem en Stevensweert. De gemeente speelt dan ook een prominente rol in het Limburg Paviljoen tijdens Boot Düsseldorf.

Speciaal voor de beursbezoekers heeft zij een VR-presentatie ontwikkeld. Zo kan een watertoerist in spe ervaren hoe uitgestrekt en groots de Maasplassen zijn vanuit de lucht. Want groot is het gebied zeker. Met zijn 3.000 hectaren aaneengesloten watergebied, zijn de Maasplassen één van de grootste watersportgebieden van Nederland.

 

Nautische Boulevard Wessem
Ook de Nautische Boulevard in Wessem is goed vertegenwoordigd in hal 14 op stand e22. Hier vindt de bootrecreant een breed pakket aan nautische services: winterstalling, onderhoud, verkoop van boten en onderdelen van klein tot groot. Kartrekker van het Limburg Paviljoen, Peter Linssen, bestuurslid van Inland Waterways International,is zo ongeveermet alle ondernemers uit de Prins Mauritshaven in Wessem als standhouder present.

Boot Düsseldorf is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Online kost de entree 19 euro, Aan de kassa 25 euro. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -