- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWillem de Vlamingh in Vietnam gedoopt

Willem de Vlamingh in Vietnam gedoopt

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 19 januari is ms Willem de Vlamingh in Vung Tau (Vietnam) gedoopt en te water gelaten. Het is een van de twee nieuwe veerboten die Rederij Doeksen voor de Waddenzee laat bouwen.

De doop werd voltrokken door mevrouw Christine Doeksen-van Galen Last, de echtgenote van Jan Willem Doeksen, die CEO is van Koninklijke Doeksen. Op dinsdag 22 januari volgt de doop van de Willem Barentsz door mevrouw Brigitte Bijen, partner van Paul Melles, de directeur van Rederij Doeksen.

 

LNG

Paul Melles: “We zijn erg blij dat de beide nieuwe LNG-schepen nu bijna zover gereed zijn dat zij naar huis kunnen komen. Eind februari vertrekken ze per zwareladingschip vanuit Vung Tau. De route gaat via Kaap de Goede Hoop en de verwachting is dat ze na circa zeven à acht weken varen zullen arriveren.”

Nadat de schepen in Harlingen zijn aangekomen, worden ze gereed gemaakt voor de inbedrijfstelling. De nieuwe schepen zullen medio september de dienstregeling overnemen.

 

Catamarans

Willem de Vlamingh en Willem Barentsz worden nu alvast – volgens goed zeemansgebruik – gedoopt, omdat zij voor het eerst in Vietnam aan de zee worden toevertrouwd en binnenkort de zeereis naar Europa aanvaarden. Komende zomer zullen zij in Harlingen officieel en feestelijk in gebruik worden genomen.

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht tot de bouw van de twee nieuwe catamarans, die op LNG (Liquefied Natural Gas) op de Waddenzee gaan varen. Ontwerpbureau Vripack uit Sneek tekende voor het ontwerp – zowel van interieur als exterieur.

foto: Rederij Doeksen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -