- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWärtsilä komt met compacte high-speed motor: W14

Wärtsilä komt met compacte high-speed motor: W14

- Advertentie -

Delen

De jongste telg uit de Wärtsilä-motorenfamilie kondigt zich aan. De W14 high-speed motor is volgens de fabrikant de meest compacte motor in zijn vermogensrange. Hij is toepasbaar als voortstuwingsmotor en generatorset en geschikt als hybride oplossing.

Tijdens de Internationale Workboat Show in New Orleans werd de Wärtsilä 14 officieel onthuld: een compacte motor die is ontworpen om aan de huidige en toekomstige wereldwijde emissienormen te voldoen. De W14 is specifiek ontworpen voor  sleepboten, vissersschepen en veerboten waarbij vermogen/gewichtsverhouding, brandstofverbruik en naleving van de emissie-eisen van essentieel belang zijn.

De Wärtsilä 14 high-speed motor is verkrijgbaar als 12- en 16-cilinder met een vermogen van 75 tot -1.340 KW. De eerste leveringen van de Wärtsilä 14 staan gepland voor de tweede helft van 2019.

 

Samenwerking met Liebherr

De motor is ontwikkeld in samenwerking met Liebherr. Die fabrikant van kranen en bouwmachines is ook een erkend leverancier van technische producten en diensten in verschillende branches.

Liebherr is verantwoordelijk voor de productontwikkeling, classificatie en productie van de motoren. Het nieuwe motortype zal worden ondersteund door Wärtsilä’s wereldwijde servicenetwerk.

“We zijn erg trots op deze kleine maar krachtige high-speed motor”, aldus Stefan Wiik, vicepresident Marine Power Solutions bij Wärtsilä. “Omdat het een nieuwe, strategisch belangrijke markt voor ons merk inluidt. Dit versterkt onze wereldwijde positie als marktleider van volledig geïntegreerde technologieën en hybride oplossingen en is een bewijs voor de tastbare voordelen van onze nauwe samenwerking met Liebherr.”

 

Nieuw sleepbootontwerp

Tegelijk met de lancering van de W14 introduceerde Wärtsilä de HYTug 40. Dit is een kleinere versie van de HYTug, die in 2017 werd geïntroduceerd en werd ontworpen voor activiteiten in ondiep water. De nieuwe versie is voorzien van twee Wärtsilä 14-motoren met een hybride voortstuwing. De Wärtsilä 14 voldoet ruimschoots aan de IMO Tier III-eisen en wordt uitgerust met een Wärtsilä nabehandelingsysteem (SCR-katalysator).

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -