- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWick Bornet gekozen als Havenman van het Jaar 2018

Wick Bornet gekozen als Havenman van het Jaar 2018

- Advertentie -

Delen

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft oud-directeur Wick Bornet van ZHD Stevedores gekozen tot Havenman van het Jaar 2018. Hij droeg eerder dit jaar de leiding over aan zijn zoon Alain Bornet.

ZHD Stevedores nam dit jaar de beslissing om te investeren in een nieuwe locatie in de haven van Dordrecht. Met de nieuwe faciliteiten (8 hectare terrein, 400 meter kade, 9,45 meter diepgang) krijgt de ontwikkeling van ‘Dordrecht Inland Seaport’ een impuls, aldus de jury die de Havenman/-vrouw jaarlijks kiest. Ook kwam de stuwadoor met het Havenbedrijf Rotterdam een optie overeen voor de demping van een deel van de Dordtse Wilhelminahaven. Het HbR is sinds 2013 beheerder en exploitant van de haven van Dordrecht.

 

Private stuwadoor

ZHD staat voor Zeehavenbedrijf Dordrecht maar is een onafhankelijk, privaat stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. Het is gespecialiseerd in de op- en overslag van droge bulkproducten, stukgoed, staal en containers.

Wick Bornet, in 1951 in Rotterdam geboren, werkt sinds 1974 voor het familiebedrijf. In 1990 volgde hij zijn vader op als directeur. Onder zijn leiding investeerde de stuwadoor onder meer in terminals in Moerdijk en in drijvende kranen die in de gehele regio Rotterdam worden ingezet. Inmiddels heeft Wick Bornet de leiding overgedragen aan zijn zoon Alain Bornet. Hij is nog wel actief binnen de holding.

 

Pieter van Oord

Wick Bornet is de 38e havenondernemer die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt. Hij is de opvolger van Pieter van Oord, CEO van maritiem aannemer Van Oord, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2017.

De onderscheiding zal Wick Bornet, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, op 14 januari 2019, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd. Op die avond gaat voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bij de uitreiking van de penning en oorkonde uitgebreid in op de overwegingen om Wick Bornet te benoemen.

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier journalisten die lid waren van Havenpersclub Kyoto, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsors van de stichting.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -