- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Wachten met Rijnverdieping is onverantwoord”

“Wachten met Rijnverdieping is onverantwoord”

- Advertentie -

Delen

De verdieping van de Rijngeul is een van de belangrijkste Europese vaarwegenprojecten in de komende decennia en mag dus geen vertraging oplopen. Dat zeggen Clemens Hoch en Marc Ruland, de twee SPD-politici die als “2-für-Mainz-Team” samen optrekken voor een sterke regio.

Hoch is staatssecretaris in de deelstaat Rijnland-Palts, waar Ruland parlementslid is. Samen met de liberalen (FDP) en de groenen (Bündnis 90/Die Grünen) maken de sociaaldemocraten in Rijnland-Palts zich sterk voor een snelle verdieping van de Middenrijn.

Andernach

“Dit is voor de regio Andernach en heel Rijnland-Palts zeer belangrijk om aantrekkelijk te blijven voor bedrijven en de economie te versterken”, aldus Hoch en Ruland. “De hele deelstaat leeft als economische regio van de vaarwegen. We hebben de binnenvaart nodig voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Een diepere Rijngeul maakt van de haven in Andernach een sterkere draaischijf voor het goederenvervoer.”

De politici vinden dan ook dat de bondsregering dringend moet beginnen met de voorbereiding van de verdieping. “Zoiets kan je niet op de lange baan schuiven. Dat zou onverantwoord zijn.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -