“Wachten met Rijnverdieping is onverantwoord”

0
Een schip op de Rijn, in de buurt van Andernach. (foto Peer Marlow)

De verdieping van de Rijngeul is een van de belangrijkste Europese vaarwegenprojecten in de komende decennia en mag dus geen vertraging oplopen. Dat zeggen Clemens Hoch en Marc Ruland, de twee SPD-politici die als “2-für-Mainz-Team” samen optrekken voor een sterke regio.

Hoch is staatssecretaris in de deelstaat Rijnland-Palts, waar Ruland parlementslid is. Samen met de liberalen (FDP) en de groenen (Bündnis 90/Die Grünen) maken de sociaaldemocraten in Rijnland-Palts zich sterk voor een snelle verdieping van de Middenrijn.

Andernach

“Dit is voor de regio Andernach en heel Rijnland-Palts zeer belangrijk om aantrekkelijk te blijven voor bedrijven en de economie te versterken”, aldus Hoch en Ruland. “De hele deelstaat leeft als economische regio van de vaarwegen. We hebben de binnenvaart nodig voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Een diepere Rijngeul maakt van de haven in Andernach een sterkere draaischijf voor het goederenvervoer.”

De politici vinden dan ook dat de bondsregering dringend moet beginnen met de voorbereiding van de verdieping. “Zoiets kan je niet op de lange baan schuiven. Dat zou onverantwoord zijn.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.