- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSluis Weurt al eerder weer volledig in bedrijf

Sluis Weurt al eerder weer volledig in bedrijf

- Advertentie -

Delen

De herstelwerkzaamheden aan het aandrijfmechanisme van de Waaldeur van de westkolk van Sluis Weurt verlopen zeer voorspoedig. Rijkswaterstaat verwacht dat de sluis uiterlijk 23 januari weer volledig beschikbaar is voor de scheepvaart. 

In eerste instantie zouden de benodigde herstelwerkzaamheden zijn afgerond op 31 januari 2021. Doordat het herstel voorspoedig verloopt, vindt ook de aangekondigde stremming van de westkolk eerder plaats. Op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari is de westkolk tussen 7.00 en 23.00 uur volledig gestremd in verband met het testen van de Waaldeur. Tijdens de overige uren is de westkolk beschikbaar voor het schutten van schepen tot 110 meter lengte en een maximale doorvaarhoogte van 16,50 meter boven NAP.

Defect in aandrijfmechanisme

Afgelopen oktober was tijdens reguliere inspecties een defect gevonden in het aandrijfmechanisme van de Waaldeur van de westkolk van Sluis Weurt. Rijkswaterstaat heeft de Waaldeur vervolgens omhoog gezet voor onderzoek en reparatie.

Dankzij gebruik van de middendeur van de westkolk kunnen schepen tot 110 meter lengte blijven schutten in de westkolk. Daarnaast is de oostkolk van Sluis Weurt met de lange kolk beschikbaar, zodat ook lange schepen de sluis kunnen passeren.

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: een oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en een westkolk (1975). Jaarlijks passeren er circa 29.000 binnenvaartschepen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -