- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaartsimulator SANDRA II op ‘proefvaart’

Binnenvaartsimulator SANDRA II op ‘proefvaart’

- Advertentie -

Delen

De gemoderniseerde vaarsimulator voor ondiep water van het Scheepvaartberoepscollege in Duisburg heeft een geslaagde ‘proefvaart’ gemaakt. Kapitein van dienst was de sociaaldemocratische parlementariër Mahmut Özdemir. Mede dankzij zijn inzet heeft de bondsregering de modernisering van de simulator met 1,6 miljoen euro ondersteund.

Twaalf jaar geleden nam de binnenvaartschool in Duisburg-Homberg SANDRA in gebruik, de eerste Simulator for Advanced Navigation Duisburg – Research and Application. Het project was een samenwerking tussen de school, de stad Duisburg en DST, het ontwikkelingscentrum voor scheepstechniek en transportsystemen in Duisburg.

Praktijkexamens

Met steun van de bondsregering is de hard- en software van de simulator vorig jaar vernieuwd. Een tevreden Özdemir mocht de proefvaart maken. “Binnenvaart is niet alleen belangrijk voor Duisburg, maar voor heel Duitsland”, benadrukte het parlementslid. “Met SANDRA II kunnen we de leerlingen van het Scheepvaartberoepscollege kwalitatief blijven opleiden.”

Vanaf dit voorjaar kunnen de leerlingen en docenten met de vernieuwde simulator aan de slag. Eerst moet nog wat kabelwerk plaatsvinden, waarna de installatie verder wordt getest. In de toekomst zullen aan de simulator drie onafhankelijke examencommissies parallel aan elkaar praktijkexamens kunnen afnemen, waardoor meer jonge binnenschippers kunnen worden opgeleid dan nu het geval is.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -