Waardige afsluiting Zaalvoetbaltoernooi voor Schippersinternaten

0
In de finales lopen de teams samen op, staan tegenover de tribunes om naar de toeschouwers te zwaaien en toegejuicht te worden. Daarna geven ze de tegenstander een hand. (foto's familie Mannak)
Na het eindsignaal van de finale ‘oudere jongens’, was de stand 0-0. Daarom moesten er penalty’s genomen worden.

Met een positieve blik kijken de organisatoren, de kinderen en ouders terug op de laatste editie van het Register Holland Zaalvoetbaltoernooi voor Schippersinternaten. Op zaterdag 16 november organiseerden de families Mannak, Eerkes en Hoogeveen het evenement voor de negentiende keer. Ze sloten daarmee een jarenlange traditie af.

Het aantal kinderen op schippersinternaten wordt met het jaar minder. “Wij zien dit terug in de aanmeldingen voor het toernooi. Het heeft geen zin om uiteindelijk met één team te voetballen, dus wij vonden het dit jaar een mooi moment om het toernooi niet meer voort te zetten”, zegt Harm Mannak.

Schippersinternaten

Het zaalvoetbaltoernooi vond wederom plaats in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Dit jaar waren er zestien teams. De jongens en meiden van de internaten De Singel uit Dordrecht, Julia uit Zwijndrecht, St. Nicolaas uit Nijmegen, Het Kompas uit Lemmer, Prinses Margriet uit Zwolle en Koningin Juliana uit Terneuzen, stonden zaterdag om 10.00 uur klaar om te spelen.

“Het was minder druk dan vorig jaar, maar de tribune zat nog steeds vol met enthousiaste ouders. Er hing een fijne sfeer en de kinderen hebben heerlijk gevoetbald met elkaar”, vertelt Mannak.

De tribune was weer goed gevuld.

Uitslagen

Er werd fanatiek gespeeld. Van de gemengde poule (6-10 jaar) eindigde internaat Julia op de eerste plek, gevolgd door Prinses Margriet op twee, Het Kompas op drie en Koningin Juliana Terneuzen op vier. Bij de jonge jongens (10-14 jaar) won Prinses Margriet 2, gevolgd door Prinses Margriet 1, Julia  en St. Nicolaas.

Bij de meiden (10-18 jaar) ging Julia 1 er vandoor met de grootste beker. Het Kompas werd tweede, Julia 2 derde en St. Nicolaas vierde. De Singel won de eerste prijs bij de oudere jongens (14-18 jaar). Julia werd tweede, Het Kompas derde en St. Nicolaas vierde.

Harm Mannak: “We wilden niet alleen de eerste, tweede en derde winnaars een beker geven. Ook de vierde plaats heeft het dik verdiend. Iedereen heeft zijn best gedaan om mooie wedstrijden neer te zetten. Schippersinternaat Koningin Juliana Terneuzen won de sportiviteitsprijs en kreeg ook een beker uitgereikt.”

De bekers. Er was er één voor elk team.

Cadeau

Mensen van buiten de organisatie gaven aan dat ze de keuze om te stoppen begrijpen. “Meer mensen zijn zich bewust van het feit dat het aantal kinderen elk jaar flink minder wordt op de internaten. Het is mooi geweest.” De drie families die het evenement al die jaren georganiseerd hebben, kregen van de internaten als dank voor de mooie, leuke en sportieve jaren, een bos bloemen en een waardebon om met zijn allen een keer ergens te eten. “Net als de voorgaande jaren hebben we ook dit jaar een bijzonder toernooi gehad”, sluit Mannak af.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.