- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVOC herleeft op Bataviawerf

VOC herleeft op Bataviawerf

- Advertentie -

Delen

Op zondag 14 mei was de vijfde VOC-dag op de Bataviawerf. De werf was omgetoverd tot een bruisende havenplaats met volop demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Naast de Batavia lag ook de Halve Maen (foto boven) aan de steiger.

De VOC-dag is een jaarlijks terugkerend evenement op de Bataviawerf. Dit jaar waren er meer activiteiten dan ooit. Zo konden de bezoekers deelnemen aan een workshop zwaardvechten, kijken bij de demonstraties kuipen en tanen en zelf hun vaardigheden testen bij het boogschieten, knopen en touwslaan. Daarnaast werden er verschillende oude ambachten getoond zoals vilten, vlashandel, kantrechten en beeldsnijden. Ook kon men meer te weten komen over kruiden en specerijen en kon er geproefd worden van verschillende theesoorten. Muzikaal gezelschap Kapriol zorgde voor een gezellige sfeer op de werf.

 

Zonschieten

Op de Batavia was volop bedrijvigheid met onder andere een zeemansbegrafenis en een demonstratie zonschieten. Onder begeleiding mochten kinderen zelf het want van de Batavia inklimmen.

Extra bijzonder dit jaar was dat bezoekers ook een kijkje mochten nemen op het VOC- schip de Halve Maen, die speciaal voor dit evenement bij de werf was aangemeerd.

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -