Vlaamse havens en vervoerders toeteren voor de zorg

0

Het is geen 1-aprilgrap schrijft Havenbedrijf Antwerpen er uit voorzorg bij: het roept via Facebook overslagbedrijven, scheepseigenaren en vrachtwagenchauffeurs om op woensdag 1 april om 12.00 uur hun sirenes, scheepshoorns en claxons te laten horen. Daarmee tonen ze dan hun solidariteit met de mensen uit de zorgsector. “Dat ze het tot in de ziekenhuizen mogen horen! #applausvoordezorg.”

De Antwerpse havenondernemersvereniging ASV en de havenbedrijven van Zeebrugge en North Sea Port ondersteunen de oproep. North Sea Port schrijft op zijn website: “Tienduizenden houden al wekenlang de haven draaiende: zij zorgen mee voor de bevoorrading van het land en een groot deel van Europa. Deze mensen #SupportThePort en verdienen een medaille. Die medaille en zoveel meer verdienen ook de duizenden verplegers, dokters, hulpverleners en andere medewerkers die paraat staan om het coronavirus vanop de eerste lijn in te dijken.

Witte lakens

Naast het toeteren verzoekt Havenbedrijf Antwerpen degenen die meedoen ook om witte lakens uit ramen van gebouwen en aan boord van schepen te laten wapperen. “Toeter mee in je schip, vrachtwagen of auto en hang een wit doek op in jouw havenbedrijf, op jouw schip of gewoon bij je thuis.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.