- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsViadonau doet proef met HVO

Viadonau doet proef met HVO

- Advertentie -

Delen

Viadonau doet een pilot met HVO als alternatieve brandstof voor binnenschepen. Sinds de herfst van vorig jaar vaart de duwboot Bad Deutsch-Altenburg van de Oostenrijkse vaarwegbeheerder op HVO. De proef gaat een jaar duren en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

De Bad Deutsch-Altenburg is het nieuwste schip in de vloot van viadonau. Het heeft Stage V-motoren met roetfilters en katalysatoren. Door te varen op HVO verwacht men de CO2-uitstoot met nog eens 90 procent te kunnen reduceren.

Alternatief

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. Het is een nieuwe soort dieselbrandstof die gemaakt wordt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval uit bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Omdat er bij de productie geen fossiele aardolie wordt gebruikt, geldt HVO als hernieuwbare brandstof met veel duurzaamheidsvoordelen.

De motoren of verbrandingssystemen van binnenschepen hoeven niet te worden aangepast om op HVO te kunnen varen. De brandstof wordt daarom gezien als een efficiënt alternatief dat in de binnenvaart op korte termijn in te zetten is.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -