- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUniBarge kiest voor HVO van Reinplus Fiwado

UniBarge kiest voor HVO van Reinplus Fiwado

- Advertentie -

Delen

UniBarge heeft een overeenkomst getekend met Reinplus Fiwado Bunker voor de levering van HVO. Het bunkerbedrijf levert die biodiesel onder de naam VARO Renewable Diesel. VARO Energy is het moederbedrijf van Reinplus Fiwado.

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) wordt gemaakt van afval- en reststromen en zorgt voor een significante vermindering van CO2-uitstoot. De brandstof kan direct worden gebruikt in standaard dieselmotoren of worden gemengd met conventionele diesel.

HVO zorgt “voor een soepele motorwerking, vaarcomfort en langdurige brandstofopslag zonder kwaliteitsverlies”, stelt Reinplus Fiwado. Met ingang van 20 juni is HVO beschikbaar op alle locaties van het bedrijf.

Schoner en groener

Daniel Wanders (links) en Ben van Kol. (foto Reinplus Fiwado)

“Bij Reinplus Fiwado Bunker zijn we toegewijd aan het leveren van innovatieve en duurzame brandstofoplossingen”, aldus Ben van Kol, directeur Bunkering. “Dit doen we al jaren met het leveren van hoogwaardige producten en nu ook door HVO. Deze samenwerking met UniBarge onderstreept ons streven naar een duurzamere maritieme sector.”

CEO Daniel Wanders van UniBarge: “UniBarge zet onverminderd koers naar een schonere en groenere toekomst voor de binnenvaart. Met deze revolutionaire brandstof realiseren wij aanzienlijke emissieverbeteringen met onder andere een CO2-reductie tot wel 90 procent.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -