- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVerwijderingsbijdrage vanaf 9 augustus niet meer te betalen met ECO-kaart

Verwijderingsbijdrage vanaf 9 augustus niet meer te betalen met ECO-kaart

- Advertentie -

Delen

Op 9 augustus gaat het nieuwe betalingssysteem SPE-CDNI 3.0 live. Vanaf die datum kunnen schippers de CDNI-afvalverwijderingsbijdrage niet meer betalen met hun ECO-kaart. Ze moeten de gegevens via de nieuwe app invoeren of gebruikmaken van een geprinte ECO-ID.

De ECO-kaart is vanaf 9 augustus niet meer bruikbaar, zo maakt de Centrale Commissie voor de Rijnvaart bekend, die belast is met de uitvoering van het CDNI. Schippers moeten de ingevoerde gebunkerde hoeveelheid brandstof voortaan via de app of een geprinte ECO-ID bevestigen. Bunkerbedrijven moeten voor het invoeren van de gegevens ook overschakelen: van de huidige terminals naar de app.

Overgang

Delen van het systeem zijn sinds 4 juli beschikbaar. De CCR heeft op die datum de webapplicatie voor pc en laptop vrijgegeven voor de administratieve taken in het nieuwe SPE-CDNI. Hiervoor moeten gebruikers inloggen op de nieuwe website new.spe-cdni.org.
Op dit moment kunnen op die site de volgende zaken worden geregeld:
– beheren van ECO-ID’s (voor rekeninghouders of hun gemachtigden)
– printen van analoge ECO-ID’s, in de vorm van een QR-code (voor rekeninghouders of hun gemachtigden)
– schippers kunnen toegang krijgen tot de ECO-ID zodra de rekeninghouders of hun gemachtigden deze toegang hebben vrijgegeven.

Mobiele app

Andere stamgegevens kunnen tot 9 augustus alleen in het huidige (oude) systeem worden verwerkt. Ook nieuwe ECO-accounts kunnen tot 9 augustus alleen in het oude systeem worden aangemaakt. De mobiele app voor smartphones en tablets komt eind juli beschikbaar.

Kijk voor uitleg op de website van het CDNI of op die van de SAB (Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart).

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -