- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSmart Tracker helpt tegen diefstal recreatievaartuigen

Smart Tracker helpt tegen diefstal recreatievaartuigen

- Advertentie -

Delen

Met een nieuwe Smart Tracker wil Fris Nederland de diefstal van boten en buitenboordmotoren tegengaan. De bewegingsensor maakt het eenvoudig een gestolen vaartuig te volgen en terug te vinden, zowel buiten als binnen.

Bij verdachte beweging krijgt de booteigenaar een melding in de Fris-app. Daarmee kan het opsporingsteam van het bedrijf direct worden ingeschakeld.

Opsporen

Fris Nederland is naar eigen zeggen marktleider in het opsporen van gestolen voertuigen (maar ook fietsen, motoren, auto’s, boten, bouwmaterialen, gereedschappen en agrarische machines) die uitgerust zijn met een track & trace-zender. Het heeft 96 procent van alle voer- en vaartuigen opgespoord en teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Deze zomer richt het bedrijf zich specifiek op de recreatievaart. Met meer dan 500.000 boten is het een interessante markt. Volgens Fris Nederland worden er steeds meer gestolen. Per jaar zouden er in ons land zo’n 1.200 boten en 2.100 buitenboordmotoren worden gestolen. Uit cijfers van schadespecialist CED blijkt dat maar 5 procent van de gestolen boten wordt teruggevonden, bij buitenboordmotoren is dat slechts 1 procent.

Track & trace

Booteigenaren kunnen de Fris Smart Tracker gemakkelijk zelf installeren, maar dat kan ook door een monteur worden gedaan. Na installatie krijgen booteigenaren bij verdachte beweging een melding op hun telefoon. Met behulp van de nauwkeurige track & trace-dienst is het vaartuig real time te volgen. Als het vaartuig wordt vermist, maakt de eigenaar eenvoudig een melding in de Zeker!-app. Dat brengt het lokale opsporingsteam van Fris Nederland in actie. Het team lokaliseert het vaartuig tot op de meter nauwkeurig en brengt dat kosteloos terug bij de eigenaar.

Storm

Met een Fris Smart Tracker aan boord kunnen eigenaren op afstand controleren of hun boot nog veilig op zijn plek ligt. Zodra de boot in beweging komt zonder dat de booteigenaar in de buurt is, krijgt hij of zij een melding in de app. Dit is niet alleen handig tegen diefstal, ook vandalisme of bij storm losgeraakte vaartuigen kunnen hiermee opgemerkt worden.

Als het gestolen eigendom niet teruggevonden wordt, helpt Fris met de administratieve rompslomp, zoals de rapportages voor de aangifte en melding bij de verzekering. Naast Smart Trackers voor boten heeft Fris ook zenders voor (elektrische) fietsen, motoren, auto’s, campers en caravans.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -