Vernieuwer Erik de Neef is Havenman van 2016

0

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar heeft voorzitter Erik de Neef van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE)  gekozen als Rotterdamse Havenman van het Jaar 2016.

Onder zijn leiding is de KRVE getransformeerd van een traditionele vereniging van maritieme dienstverleners tot een innovatieve onderneming. Een van die innovaties is ShoreTension, een systeem dat het veilig aanmeren van steeds grotere schepen in extreme weersomstandigheden mogelijk maakt. Van dit door de Roeiers zelf ontwikkelde en wereldwijd verkochte product werd in 2016 het honderdste exemplaar in productie genomen.

Erik de Neef is de 36e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Ronald Lugthart van Rotterdam World Gateway (RWG), de nog fungerende Havenman van het Jaar 2015.

 

Vernieuwing

De Neef (45) begon zijn loopbaan als roeier op zijn zestiende, was gedurende tien jaar penningmeester in het bestuur van de vereniging en is sinds 1 januari 2015 voorzitter. Behalve van technische innovatie heeft hij zich altijd een voorstander van sociale vernieuwing getoond. Hij overtuigde de leden van de KRVE ervan om te investeren in de toekomst van de onderneming.

De onderscheiding ontvangt De Neef, geheel naar traditie, op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar. 9 januari is er een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Erik de Neef te benoemen tot Havenman van het Jaar 2016.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.