- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVeiligheidsspecialist Maurits van der Linde naar BLN/CBRB

Veiligheidsspecialist Maurits van der Linde naar BLN/CBRB

- Advertentie -

Delen

Maurits van der Linde start op 1 februari als Beleidsadviseur Veiligheid en Gevaarlijke Stoffen bij BLN-Schuttevaer en CBRB.  Hij is opvolger van Michael Zevenbergen, die op 1 januari CBRB verruilde voor Interstream Barging, waar hij Manager Safety & Operations is geworden.

Van der Linde is aangesteld door beide organisaties, vooruitlopend op de voorgenomen fusie tot Koninklijke Binnenvaart Nederland. “Aan de vooravond van de aanstaande fusie en de overgang naar Koninklijke Binnenvaart Nederland, is het vanzelfsprekend dat we als CBRB en BLN deze voor de leden belangrijke functie gezamenlijk invullen”, aldus CBRB-voorzitter Paul Goris op de website van die organisatie.

Platform Zero Incidents

Van der Linde is al bijna twintig jaar werkzaam voor de binnenvaart. Zijn consultantybureau Emprove houdt zich onder meer bezig met certificering, kwaliteits- en veiligheidsadvies voor de tankvaart. Ook is hij programmamanager van Platform Zero Incidents (PZI), waarin bevrachtingskantoren, rederijen en scheepseigenaren kennis over incidenten in de binnenvaart delen en ontwikkelen met als streven het aantal ongelukken tot nul terug te brengen.

In die rol heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan een veilige binnenvaart, met name op het gebied van preventie en veiligheidsincidenten in de binnenvaart, stellen CBRB en BLN-Schuttevaer. Van der Linde vindt: “De experts voor een veilig vervoer van (gevaarlijke) goederen bevinden zich in de binnen(tank-)vaartsector zelf.”

Dat was en is een belangrijk uitgangspunt voor PZI. Binnen de toekomstige fusie-organisatie Koninklijke Binnenvaart Nederland zal Van der Linde de coördinatie van het Platform Zero Incidents (PZI) blijven doen. Als Beleidsadviseur Veiligheid en Gevaarlijke Stoffen wordt hij ook lid van het Safety & Environment Committee van het Europese IWT-Platform.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -