- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVeerboot Vlieland snel weer vaarklaar

Veerboot Vlieland snel weer vaarklaar

- Advertentie -

Delen

Damen Shiprepair Harlingen (DSHl) heeft een reparatieproject voltooid op de passagiers-/autoveerboot Vlieland van Rederij Doeksen. Dit schip onderhoudt een veerdienst tussen Harlingen en het Waddeneiland Vlieland.

De Vlieland moest worden gerepareerd na een aanvaring tijdens het uitvaren van de haven van Harlingen. Daardoor maakte de stuurboordmachinekamer water. DSHI heeft eerst met een noodreparatie het gat gedicht, voordat het schip naar de werf kon worden gebracht voor de definitieve werkzaamheden.

Motoren

Daarbij heeft DSHI uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het verwijderen van de hoofd- en hulpmotoren, de tandwielkasten en alle elektrische apparatuur, inclusief ruim 4 kilometer bedrading. Vervolgens heeft de werf de machinekamer gerepareerd en opnieuw opgebouwd. Het ging onder andere het terugplaatsen van de CAT 3508-hoofdmotoren en de hulpmotoren/generatorsets (Cat 3406 en 3408) die door Pon waren gereviseerd.

“Wij zijn zuinig op onze relaties, waarvan de meeste langlopend zijn. Dus toen Doeksen geconfronteerd werd met de schade op de Vlieland, schoten wij meteen uit de startblokken”, aldus Klaas Krook, account manager product support bij Pon. “Samen met onze gewaardeerde partner Damen hebben we de motoren uit de stuurboordmachinekamer gereviseerd, waarbij reman-onderdelen (ruilonderdelen, red.) zijn gebruikt om de kosten in de hand te houden.”

Nieuw monitoring- en veiligheidssysteem

Tegelijkertijd heeft de werf het schip gestraald en opnieuw geverfd. Rederij Doeksen heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Vlieland uit te rusten met een nieuw monitoring- en veiligheidssysteem, aangezien het schip toch in dok lag. Dit werk is uitgevoerd door Piet Brouwer Elektrotechniek uit Harlingen.

Rederij Doeksen is een al lang bestaande klant van Damen Shiprepair Harlingen en bezoekt de werf op regelmatige basis voor gepland onderhoud aan hun vloot”, vertelt Klaas Kuper, sales manager voor Damen Shiprepair & Conversion. ”We hebben een uitstekende relatie en het doet ons veel genoegen dat we in staat zijn om hen bij te staan om de Vlieland weer veilig operationeel te krijgen.”

Snel

“We zijn verheugd over het feit dat we de Vlieland weer snel in zijn actieve veerdienst te kunnen inzetten”, aldus Richard de Vries, manager operations bij Rederij Doeksen. “We zijn zeer tevreden over de samenwerking tussen de verschillende partijen, die er alles aan hebben gedaan om deze klus zo snel en professioneel mogelijk te klaren.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -