Ms Vlieland lek na raken kade Harlingen

1

Het grootste schip op de dienst Harlingen-Vlieland, het ms Vlieland, liep 12 maart kort na vertrek een beschadiging op toen het tegen de kade voer en er een lek ontstond. Het schip is met de hulp van een sleepboot teruggekeerd naar de haven van Harlingen. Voor de passagiers is vervangend vervoer geregeld met reserveschip ms Midsland.

Tijdens het vertrek uit de haven op 12 maart rond 09.00 uur, raakte het schip van Rederij Doeksen de kade. De Vlieland is niet bij de terminal aangemeerd, maar aan een drijvende steiger in de Willemshaven.

Vervallen

Het ms Midsland lag na het incident klaar voor vertrek. De passagiers werden met bussen naar de terminals gebracht en rond 13.00 uur vertrok het schip vanuit Harlingen naar Vlieland. De middagafvaarten kwamen te vervallen en het is nog niet bekend wat de exacte schade aan het schip is.

1 reactie

  1. Het schip maakte slagzij over SB. https://www.kustvaartforum.com/viewtopic.php?f=1&t=7387&start=580
    Op de werf bleek een gat onder de waterlijn de SB-machinekamer te hebben laten vollopen met zeewater, met black out tengevolg. Foto’s en filmpjes via: https://www.lc.nl/friesland/harlingen/Ms-Vlieland-raakt-kade-haven-Harlingen-onbekende-schade-25452034.html

    Inmiddels is het gat dichtgelast en ligt ze weer in het water verdere ter reparatie van de waterschade.
    Meer info op de Facebook-pagina van Koninklijke Reederij Doeksen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.