- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRederij Doeksen rust vrachtcatamaran uit met Stage V-motoren

Rederij Doeksen rust vrachtcatamaran uit met Stage V-motoren

- Advertentie -

Delen

Rederij Doeksen gaat verder met het vergroenen van haar vloot. Vrachtcatamaran Noord-Nederland voldoet sinds deze week aan Stage V. Het schip is uitgerust met vier nieuwe hoofdmotoren en een nieuwe generatorset.

Doeksen ontving circa 304.000 uit de Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen. Dat dekt ongeveer de helft van de totale kosten. De klus werd binnen zeven weken geklaard. Sandfirden Technics, HR Piping en Piet Brouwer Elektrotechniek werkten daarvoor samen met de technische en nautische afdelingen van Rederij Doeksen.

LNG-catamarans

Directeur Dirk Spoor: “We zijn bezig met het vergroenen van onze vloot. In 2020 en 2021 hebben we grote stappen gezet met de introductie van de twee LNG-catamarans. Dat betekende al aantoonbaar substantieel minder uitstoot van fijnstof, zwavel- en stikstofoxide. De nieuwe motoren van het ms Noord-Nederland zijn weer een mooie stap vooruit, op weg naar een zero-emissie veerdienst.”

De Noord-Nederland vaart op de Waddenzee tussen Harlingen en Terschelling en Harlingen en Vlieland. Het was in 2002 de eerste vrachtcatamaran van dit type in Europa. In 2017 is het schip met 20 meter verlengd naar 65,60 meter.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -