- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVan Helvert (CDA) wil opheldering over vertragingen

Van Helvert (CDA) wil opheldering over vertragingen

- Advertentie -

Delen

Martijn van Helvert wil dat minister Schultz van Haegen actie onderneemt om te voorkomen dat de binnenvaart lading verliest als gevolg van de aanhoudende vertragingen bij containerterminals in Rotterdam. Hij heeft haar Kamervragen gesteld naar aanleiding van de berichtgeving op deze website.

“Dit blijft de kop opsteken”, schrijft hij op zijn Facebook-pagina. “Vragen of het eind in zicht is én wat wij kunnen doen om te helpen.”

Evofenedex luidde deze week de noodklok omdat verladers en expediteurs die nu gebruik maken van de binnenvaart, overwegen om hun containers voortaan over de weg te laten vervoeren.

“Deelt u conclusies van evofenedex dat er sprake is van forse vertraging van de aan- en afvoer van containers bij de binnenvaart”, vraagt Van Helvert aan Schultz van Haegen. “Zo nee, waarom niet, zo ja, sinds wanneer zijn die congestieproblemen u bekend?”

Zijn andere vragen aan de minister:

Beschikt u over een analyse van het probleem? Is dat vooral gelegen in ‘havenlogistiek’ en een betere ketensamenwerking of wordt de congestie veroorzaakt door het aanbod van zeerederijen die steeds groter wordt en zelden op tijd aankomt? Kortom: waar zit exact het knelpunt in uw visie?

Bent u ook geschrokken van de conclusie van evofenedex dat 70 procent van de betrokken Rotterdamse bedrijven overweegt hun goederen voortaan weer met een truck te laten vervoeren? Welke economische schade voor Nederland zou dit met zich meebrengen en wat is de schade voor de binnenvaart?

Kunt u in het verlengde van vraag 4 aangeven wat de gevolgen zijn voor de regionale bereikbaarheid over de weg en de duurzaamheidsdoelstellingen.

Wanneer heeft u hierover contact gehad met het havenbedrijf? En wat is uit dat overleg gekomen?

Kunt u aangeven wat uw concrete voornemens zijn om de logistieke problemen in de overslag van zee- naar binnenvaart in Rotterdam op te lossen en wat daarbij de planning is?

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -