- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGheys en BCTN starten containerterminal in Beringen

Gheys en BCTN starten containerterminal in Beringen

- Advertentie -

Delen

Logistiek dienstverlener Gheys gaat met BCTN als partner een inland containerterminal bouwen in Beringen, aan het Albertkanaal. Het bedrijf, dat al een terminal in Mol heeft, kocht vier jaar geleden in Beringen voormalige terreinen op van Dow Chemicals.

BCTN gaat de 20.000 m² grote terminal exploiteren. Die zal begin 2018 starten. Voor BCTN is het na Meerhout en Geel de derde terminal in België. BCTN Meerhout behandelt jaarlijks zo’n 8.500 containers voor Gheys.

 

20.000 containers

De nieuwe terminal in Beringen is via het Albertkanaal direct verbonden met de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. Hij gaat in eerste instantie de groeiende instroom van containers richting Gheys ondersteunen. In 2020 wordt een volume van meer dan 20.000 containers per jaar verwacht.

Daarnaast wordt de terminal onderdeel van het netwerk van BCTN en zal hij op termijn ook volumes van derden behandelen. De totale capaciteit bedraagt 50.000 containers. De terminal zal zes dagen per week operationeel zijn, van 07.00 tot 19.00 uur. Er komt een elektrische portaalkraan te staan. De containers worden met duwbakken vervoerd.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -