- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVaarsimulator op je mobiele telefoon

Vaarsimulator op je mobiele telefoon

- Advertentie -

Delen

De afgelopen drie jaar hebben diverse partijen met steun van het Duitse Ministerie van Onderwijs gewerkt aan oplossingen voor e-learning in de binnenvaart. Wat heeft het project Smart Qu@lification opgeleverd?

De projectpartners stelden zich tot doel de opleiding en bijscholing in de binnenvaart te vereenvoudigen door meer mogelijkheden te bieden om via internet te leren. Mensen hoeven hierdoor minder te reizen en kunnen op elk gewenst moment een cursus volgen of hun kennis verdiepen.

 

Radar

Er zijn e-modules ontwikkeld voor onder meer marifoon, radar, energiezuinig varen, voorkomen van lekkages, binnenvaartrecht en nautische kennis. Bij de ontwikkeling waren studenten, deelnemers aan vervolgopleidingen en praktijkmensen betrokken.

Een van de highlights is een vaarsimulator die op de tablet of mobiele telefoon kan worden afgespeeld. Hij is ontwikkeld door het Centrum voor Scheepstechniek en Transportsystemen in Duisburg (DST).

De modules zijn inzetbaar tijdens de basisopleiding, maar ook voor bijscholing en binnen de Master Binnenvaart van de Duitse handelskamer. Ze zullen nog verder worden ontwikkeld en up-to-date worden gehouden.

 

Snel internet

Op termijn is het de bedoeling dat de e-modules fysieke cursussen kunnen vervangen. Dat kan alleen lukken als schippers op de Duitse vaarwegen een snelle internetverbinding hebben.

Bij het project waren de universiteit Duisburg-Essen, het DST, de binnenvaartbonden BDB en BDS, de haven van Duisburg en het scheepvaartberoepscollege RHEIN betrokken.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -