- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUitbreiding bedientijden Lemmer-Delfzijl, Roggebotsluis en Nijkerkersluis

Uitbreiding bedientijden Lemmer-Delfzijl, Roggebotsluis en Nijkerkersluis

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft de bedientijden van een aantal sluizen en bruggen verruimd. In het weekend kan voortaan eerder en langer worden geschut op het Friese deel van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en de schuttijden van de Nijkerkersluis en de Roggebotsluis zijn verbeterd.

Hiermee komt Rijkswaterstaat tegemoet aan de wens van de binnenvaartsector om het goederenvervoer op de vaarwegen een vlotte doorgang te geven. Door vaste schutmomenten per dag te vervangen door continue bediening hoopt Rijkswaterstaat dat schippers en verladers efficiënter kunnen werken en dat de recreatievaart meer mogelijkheden heeft voor een vaartocht in het weekend.

Lemmer-Delfzijl

Vanaf 2 juni verruimt Rijkswaterstaat de weekendbediening op het Friese deel van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Door de uitbreiding is op zaterdag nu bediening mogelijk tot 22.00 uur en op zondag van 6.00 tot 22.00 uur.

Nijkerkersluis

De Nijkerkersluis gaat Rijkswaterstaat van maandag tot en met vrijdag voortaan van 6.00 tot 20.00 uur bedienen. Daardoor kan er niet alleen eerder gevaren worden, maar ook langer. De bediening in het weekend blijft onveranderd: van 10.00 tot 19.00 uur.

Roggebotsluis

Bij de Roggebotsluis zit de grootste verandering. Daar zijn de drie vaste dagelijkse schutmomenten sinds kort vervangen door twee ruime bedienvensters. In de periode van maandag tot vrijdag gaan de sluizen en bruggen open van 9.00 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Als extra verbetering is het mogelijk om ook ná 20.00 uur nog op afroep te passeren. Dit kan tot uiterlijk 22.00 uur. Daarnaast gaat Rijkswaterstaat voortaan ook de Ketelbrug en de Ramspolburg continu bedienen binnen de genoemde tijdsvensters.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -