- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTweede kottercasco te water bij TBS Harlingen

Tweede kottercasco te water bij TBS Harlingen

- Advertentie -

Delen

Thecla Bodewes Shipyards Harlingen levert binnen korte tijd alweer een tweede, compleet kottercasco op aan Luyt Den Oever. De Javro, genoemd naar de rederijen Jaczon & Vrolijk, is woensdag 5 april te water gelaten. Het zal in Den Oever worden afgebouwd.

De Javro is er één van een serie van twee casco’s die TBS Harlingen bouwde. Vorige maand werd de Kjell al opgeleverd. Eindbestemming voor de kotters is Suriname, waar de kotters worden toegevoegd aan de vloot van de Surinaamse Rederij Marisa Fisheries.

 

Visserij

De Harlinger scheepswerf van Thecla Bodewes heeft in korte tijd meerdere opdrachten vanuit de visserij gekregen. Dit is een nieuwe markt voor de werf. TBS Harlingen ligt aan diep water en heeft de mogelijkheid om een geheel schip in een geconditioneerde hal te bouwen. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit en het bouwproces goed op elkaar afgestemd zijn.

Inmiddels wordt aan de volgende kotter gewerkt. Maarten van Duijn en Thecla Bodewes tekenden op 10 maart het contract voor de volledige bouw van een nieuwe Stern trawler/flyshooter. Het zal de eerste kotter worden met elektrische fly-shoot-lieren. Dit schip zal eveneens op de werf in Harlingen worden gebouwd.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -