- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritime Industry zet innovatie in de spotlight

Maritime Industry zet innovatie in de spotlight

- Advertentie -

Delen

De maritieme sector komt van 9 tot en met 11 mei in Gorinchem bijeen voor Maritime Industry. Dit jaar zet de beursorganisatie innovatie  extra in de spotlight. Zo komt er een speciale Innovatiestraat.

“De markt wil op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Innovaties zijn hierin essentieel. Daarom faciliteren wij onder andere een Innovatiestraat”, zegt Babette Fokkens namens Evenementenhal Gorinchem. In totaal staan er straks 25 bedrijven in de Innovatiestraat.

Een daarvan is Marin. “We willen allereest met de ondernemers in gesprek over waar zij verbeteringen zien en wat zij aan ontwikkelingen zien”, legt Wytze de Boer uit. “Wij zijn onder meer betrokken bij verschillende initiatieven over autonoom varen; daar gaan wij ook graag over in gesprek. En op de stand hebben we informatie over de resultaten uit het project ‘Binnenvaart 5 keer beter!’. Ook werken we aan een manoeuvreermodel voor de binnenvaart om snel het manoeuvreergedrag van een schip, koppelverband en duwstel te kunnen simuleren.”

 

Nationaal LNG Platform

Het Nationaal LNG Platform is ook één van de bedrijven in de Innovatiestraat. Deze exposant bekijkt samen met bezoekende binnenvaartondernemers of LNG voor hen interessant is als alternatieve brandstof. Hiervoor heeft het Platform samen met partners een LNG QuickScan ontwikkeld voor de binnenvaart.

“Tijdens Maritime Industry kunnen belangstellenden deze quickscan samen met experts van het Nationaal LNG Platform gratis doorlopen. De experts vertellen dan meer over de mogelijkheden van LNG voor nieuwe, maar ook voor bestaande schepen (retrofit). Ook zal er actuele informatie gegeven worden over subsidiemogelijkheden”, aldus Martin Quispel van het Nationaal LNG Platform.

 

Blue Road-congres

Innovatie wordt ook onder de aandacht gebracht door het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart, waarmee de beursorganisatie nauw samenwerkt. Het EICB zet voor het tweede jaar een innovatieroute op – en een interactieve innovatiewand. Deze wand van maar liefst 30 meter lang voorziet bezoekers van informatie over het EICB Innovation Lab.

Innovatie krijgt ook volop aandacht tijdens het Blue Road-congres. Dat organiseren EICB, BVB, CBRB, Bureau Telematica en BLN-Schuttevaer samen.

 

Maritime Industry vindt plaats op 9, 10 en 11 mei in Evenementenhal Gorinchem. De beurs is te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen gratis hun e-ticket(s) registreren op de website van de beurs. Parkeren is bij Evenementenhal Gorinchem gratis.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -