Tijdelijk gratis zondagbediening Albertkanaal

0
De waterkrachtcentrale bij de sluis in Wijnegem stilgelegd om water te besparen. (archieffoto De Vlaamse Waterweg)

Op verzoek van de Nederlandse binnenvaartorganisaties en Rijkswaterstaat worden de sluizen op het Albertkanaal zondag bediend. Anders dan gewoonlijk hoeven schippers voor de zondagbediening ook niet te betalen. De Vlaamse vaarwegbeheerder De Scheepvaart heeft tot deze maatregel besloten als ondersteuning aan de scheepvaart. Grote schepen die door de stremming bij Grave moeten omvaren, lopen daardoor vertraging en schade op.

De zes sluizen worden tijdelijk op zondag tussen 06.00 en 18.00 uur bediend. Normaal worden de kunstwerken in het Albertkanaal op zondag niet standaard bediend. Op afroep kan dat wel, maar dan moet de schipper per schutting 286 euro betalen.

Rijkswaterstaat is met De Scheepvaart overeengekomen gekomen dat de zes sluizen in het Albertkanaal op 15 en 22 januari bediend worden tussen 06.00 en 18.00 uur. Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat de tijdelijke dam bij Grave daarna gereed is en de scheepvaart over de Maas weer mogelijk is.

 

Positief

Koninklijke BLN-Schuttevaer is zeer positief over de inzet van het ministerie van Infrastructuur & Milieu. De ambtelijke top heeft op verzoek overleg gevoerd met de Vlaamse collega’s.

“Het was afgelopen week hartverwarmend om te ervaren hoe de samenwerking was met zowel de politieke als ambtelijke top van het ministerie, maar ook met het crisisteam Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. We hadden continu en goed overleg. Onze minister en haar team hebben bewezen pal achter de binnenvaart te staan.” Aldus voorzitter Roland Kortenhorst.

 

foto:  Het sluiscomplex in Wijnegem (foto De Scheepvaart)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.