- Advertentie -
- Advertentie -

Tijd

- Advertentie -

Delen

Tijd, wat is tijd? Soms gaat het te vlug. Soms kan het niet snel genoeg voorbijgaan. Soms kom je tijd te kort. Tijd is over het algemeen iets waar de meesten van ons soms graag een beetje meer van zouden willen hebben. Iets langer samen zijn met de mensen die je liefhebt, iets rustiger je klus kunnen afmaken zonder te stressen, of iets langer van je welverdiende vakantie genieten.

Hoe dan ook speelt de tijd heden ten dage een belangrijke rol in onze samenleving. De tijd is er altijd geweest, alleen niet in dezelfde hoedanigheid. Vroeger wachtte men tot de zon opkwam voordat er met de jacht werd begonnen en ging men slapen als het donker werd.
Het besef van tijd speelde in die dagen veel minder een rol. De eerste weg naar de tijd zoals wij die kennen, ging via zonnewijzers; obelisken en schaduwklokken. Met behulp van de schaduw van de zon werd het tijdstip vastgesteld. Elke dag werd ingedeeld in twaalf delen, bij ons bekend als de uren.

Pas aan het einde van de Middeleeuwen deden mechanische klokken hun intrede. Door middel van tandwieltjes en gewichten werden de wijzers van de klok in beweging gebracht. Inmiddels heeft de digita­lisering ruimschoots toegeslagen en moet je voor de oudere uurwerken een bezoek brengen aan het museum.

De tijd kan soms lastig zijn, maar ook een grote steun om chaos te voorkomen. Handig als je met iemand ergens afspreekt en je bent er beiden op hetzelfde moment. Ook zinvol om te voorkomen dat iedereen op dezelfde tijd naar de dokter gaat. De SAB-balie werkt inmiddels ook al enige tijd naar volle tevredenheid op afspraak en kan daarom écht de tijd voor je nemen.

Als je via de website een afspraak reserveert, dan geef je aan waarvoor je wilt komen. De computer weet dan hoeveel tijd er voor je gereser­veerd moet worden en geeft de eerste mogelijkheid aan qua datum en tijd. Natuurlijk kun je ook altijd voor een later tijdstip kiezen. Op deze wijze worden alle tijdvlakken ingevuld met afspraken.

Soms wordt de SAB gevraagd of er, bij de reeds gemaakte afspraak, een extra boekje meegenomen kan worden of dat er nog iemand anders mee kan komen. Dit is helaas niet mogelijk, ook al wil de SAB graag iedereen van dienst zijn. In de extra
tijd die dit verzoek vraagt, staat meestal een reservering van een andere klant. Hiervoor moet dan helaas een andere afspraak gemaakt worden. Mocht er toevallig iemand uitvallen waardoor er meer ruimte ontstaat, dan wordt uiteraard met je overlegt wat de mogelijkheden zijn.

Hetzelfde geldt als u de afgesproken tijd niet haalt. Gaat u de tijd helemaal niet redden? Geef het dan door aan de SAB of annuleer de afspraak via de link onderaan de bevestigings­mail. Dit kan iemand met een verzoek om extra tijd misschien af en toe helpen.

Het persoonlijk afgeven van vaardocumenten zonder afspraak kan wel. De SAB kan alleen niet garan­deren dat ze dezelfde dag nog in behandeling wordt genomen. Dit heeft dezelfde prioriteit als de schriftelijke bestellingen.

Mocht de tijd het toelaten dan zal de SAB uiteraard haar best doen om dit alsnog zo snel mogelijk voor je af te handelen. Je wordt dan gebeld als de documenten klaarliggen om opgehaald te worden. Heb je vragen? Bel dan gerust, dan nemen we graag de mogelijkheden met je door.

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -