Thermaflex kiest voor binnenvaart

0

ROC Waalwijk boekte deze week een succes. Dinsdag 15 februari ondertekende Thermaflex, producent van leidingsystemen en isolatiematerialen, een contract om voortaan 200 tot 300 exportcontainers per jaar via het Regionaal Overslag Centrum en over het water naar Rotterdam te laten vervoeren.

Patrick Spijkers (directeur Thermaflex Isolatie) en Sander van der Linden (directeur ROC Waalwijk, links) bekrachtigen de samenwerking.

Thermaflex heeft te maken met een sterk stijgende vraag naar zijn producten vanuit Zuid-Amerika en China. Dat betekent ook een forse groei van het aantal exportcontainers. De producent uit Waalwijk zocht naar een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor dat groeiende transportvolume. Die vond het bedrijf door de containers naar Rotterdam per binnenvaartschip te verplaatsen, gebruikmakend van de terminal van het Regionaal Overslag Centrum Waalwijk.
Patrick Spijkers, directeur van Thermaflex Isolatie zegt: “We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zochten naar een efficiënt, maar ook zo groen mogelijk alternatief. Het ROC, dat op slechts 250 meter van ons bedrijf ligt, had de beste papieren.”

Groei ROC Waalwijk
ROC Waalwijk is sinds 2001 gespecialiseerd in het transport van zeecontainers van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen. Een dagelijkse dienst per binnenschip verbindt de terminal met Rotterdam.
Het afgelopen jaar nam het transport van containers over water weer sterk toe. Over de redenen zegt directeur Sander van der Linden: “In Brabant in het algemeen en Waalwijk in het bijzonder zijn veel nieuwe bedrijfsterreinen gekomen. Maar ook langer bestaande ondernemingen kiezen steeds vaker voor deze kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing. De groei van de terminal zet nu stevig door.”

Rechtstreeks afladen
ROC Waalwijk zet een te laden 40 voets-container af op een chassis bij Thermaflex. Patrick Spijkers: “Een container die per truck wordt gebracht, moet vanwege de kosten van de wachtende chauffeur vaak in twee uur worden geladen. Containers via het ROC kunnen wij veel langer houden zonder extra kosten. Het voordeel is dat wij een container aan het einde van een productielijn kunnen zetten en rechtstreeks kunnen afladen zonder allerlei tussenfases. Dat bespaart intern veel tijd en handelingen.”
ROC Waalwijk verzorgt voor de transporten ook alle douanehandelingen in Waalwijk.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.