- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritiem Museum organiseert talkshow over plastic soep

Maritiem Museum organiseert talkshow over plastic soep

- Advertentie -

Delen

Op vrijdagavond 24 januari om 20.00 uur organiseert het Maritiem Museum Rotterdam een talkshow over het mondiale probleem van de plastic soep. The Ocean Cleanup, The Great Bubble Barrier en WasteShark vertellen wat zij doen om dit op te lossen. Rotterdamse innovatoren laten zien hoe zij het recyclede plastic bewerken en hergebruiken.

“We hopen hiermee verdere innovaties te stimuleren. Het zou mooi zijn als we onze bezoekers, waaronder hopelijk veel studenten, maritiem experts en technici, inspireren tot verder onderzoek”, aldus Bert Boer. Hij is algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam.

Uitvindingen

Jasper van Eijk, project engineer Rivers van The Ocean Cleanup, vertelt over de’Interceptor. Deze nieuwste uitvinding van het team van Boyan Slat, sinds enkele maanden te gast in de Maritiem Museum, verwijdert plastic uit de rivieren om zo te voorkomen dat de troep de oceaan bereikt.

The Great Bubble Barrier is een andere uitvinding waarbij het plastic naar de oevers van de rivier wordt gedreven. Dat gebeurt door middel van luchtbellen onder water. Francis Zoet vertelt hoe ze samen met twee vriendinnen op het idee kwam en hoe het er inmiddels voor staat.

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse tech-ondernemer Richard Hardiman vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de WasteShark. Met deze uitvinding, geïnspireerd op de walvishaai, haalt hij plastic uit de haven van Rotterdam.

Drijvende eilanden

In het tweede deel van de avond laten Rotterdamse innovatieve initiatieven zien hoe zij het recyclede plastic bewerken en hergebruiken. Creatief directeur, Frans Taminiau, van Community Plastics verwerkt huishoudelijk plastic samen met wijkbewoners tot waardevolle producten.

Ramon Knoester, CEO en oprichter van Recycled Island, laat zien hoe ze plastic in de Rotterdamse haven verzamelen en het weer teruggeven in vorm van groene drijvende eilanden om zo de biodiversiteit te bevorderen in de haven.

Kaartverkoop

De talkshow wordt omlijst door zangeres en stemkunstenaar Stefanie Janssen, die een voorproefje geeft van de sprookjesopera Undine. Dat is een ecologisch sprookje over de magie tussen mensen en niet-mensen. Het verhaal van een, aan plastic verslaafde, zeemeermin.

Kaarten voor de talkshow over de ‘plastic soep met ballen’ kosten 17,50 euro en zijn te koop op www.maritiemmuseum.nl/tickets. Studenten, Vrienden van het museum, sponsoren en partners van het museum krijgen gratis toegang.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -