- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritiem Museum opent vaarseizoen op Vaderdag

Maritiem Museum opent vaarseizoen op Vaderdag

- Advertentie -

Delen

Op Vaderdag, zondag 16 juni, opent het Maritiem Museum Rotterdam feestelijk het vaarseizoen van 2019. De eerste historische vaarten die dag gaan de Nieuwe Maas op en de Maritiem Museum Haven is volop in bedrijf. Ook presenteren striptekenaars Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop hun nieuwste boek, Code Goud, over de Rotterdamse haven.

Op Vaderdag wordt het vaarseizoen van de historische rondvaarten geopend met een uitgebreid programma in de Maritiem Museum Haven. opvarenden een kijkje in de historie van de varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20′ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, over de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Stripboek over de Rotterdamse haven

Ook de fluisterboot neemt bezoekers mee op een rondvaart door het Maritiem District. Op de kade draaien de motoren op volle toeren en kunnen kinderen een ritje maken met de locomotor of hun behendigheid oefenen met de Op en Over. De schepen in de haven zijn open voor het publiek en de vrolijke muziek van Toon Polygoon maakt de dag compleet.

Striptekenaars Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop, alias de Mannetjesmakers, maakten het succesvolle boek Code Rood, het alarmerende stripverhaal over de in allerijl oprukkende rode Amerikaanse rivierkreeft. Tijdens de opening van het vaarseizoen presenteren zij Code Goud. In dit tweede deel van deze reeks streekgebonden stripverhalen komt de lezer meer te weten over het wel en wee in de Rotterdamse haven.

Tickets

Iedere zondag van 30 juni tot en met 1 september zijn er historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. Van 17 juli tot en met 22 augustus zijn er ook op de woensdag en donderdag afvaarten.

Tickets voor de rondvaarten zijn online te koop via maritiemmuseum.nl/tickets. Een ticket voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar kost 12,50 euro en voor kinderen tot 4 jaar 2,50 euro.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -