Strontweek geschrapt

0
De start van de Strontweek 2019. (foto José Schippers)

De Strontweek 2020, die van 9 tot en met 16 oktober in Workum gepland stond, gaat niet door. De organisaties verenigd in het Zeilvaartcollege hebben daartoe unaniem besloten. “Samen vormen de evenementen Beurtveer, Strontrace, Visserij onder zeil, Markt, Liereliet en Klompzeilen, de zo bijzondere Strontweek, en samen willen ze de gezondheid van opvarenden, het publiek en de organisatie niet in gevaar brengen”, zo verklaren ze.

De verenigingen hadden hard gewerkt aan goede coronaplannen voor het zeilevenement maar er bleven vragen en mitsen en maren komen van de gemeente, die uiteindelijk de vergunning moet verlenen. “Er is nog gesproken over of het mogelijk was om sommige afzonderlijke onderdelen wel door te laten gaan. Maar gezien het feite dat ieder onderdeel ook leunt op de reuring en sfeer van de andere evenementen is besloten alles naar 2021 te verschuiven.”

50-jarig bestaan

Maar het Zeilvaart College Workum gaat niet bij de pakken neerzitten, zegt scheidend voorzitter Maarten Offinga: “Er wordt nagedacht over hoe de evenementen ook op andere manieren te organiseren en er worden grootse plannen gesmeed voor het 50-jarig bestaan van de Strontrace en de Visserijdagen in 2023! En we gaan er vanuit dat volgend jaar in de herfstvakantie het ‘en nou oprotten’ weer door de haven schalt.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.