Stremmingen Sluis Weurt voor reparatie en renovatie

0
Sluis Weurt
Sluis Weurt. (foto Rijkswaterstaat)

Sluis Weurt wordt vanaf 19 september een aantal keren deels gestremd. Aan de westkolk van de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal gaat Rijkswaterstaat geplande werkzaamheden uitvoeren in verband met de renovatie van een van de sluisdeuren. Aan de oostkolk moet Rijkswaterstaat schade herstellen als gevolg van een aanvaring.

Westkolk

Als onderdeel van de renovatie van de westkolk vervangt Rijkswaterstaat de geleiderails, waarlangs de sluisdeur beweegt, in het kanaalhoofd. De westkolk van Sluis Weurt is hiervoor gestremd van zondag 19 september 07.00 uur tot en met maandag 20 september 22.00 uur.

Van maandag 27 september 07.00 uur tot en met donderdag 07 oktober 20.00 uur vindt er nog een stremming plaats aan de westkolk. Rijkswaterstaat hangt dan de gerenoveerde sluisdeur terug in het kanaalhoofd. Daarna is de westkolk weer volledig in gebruik, totdat volgend jaar de laatste sluisdeur wordt gerenoveerd.
Tijdens de werkzaamheden aan de westkolk kunnen schepen gebruik maken van de oostkolk.

Oostkolk

De oostkolk is van vrijdag 24 september 07.00 uur tot en met zondag 26 september 22.00 uur gestremd. Dat heeft te maken met de reparatie van de kanaaldeur die afgelopen zomer is aangevaren.

Rijkswaterstaat heeft de middendeur van de oostkolk toen tijdelijk verplaatst naar het kanaalhoofd. De aangevaren kanaaldeur is gerepareerd. In het weekend van vrijdag 24 september wordt eerst de middendeur weer op zijn plek teruggezet, en daarna plaatst Rijkswaterstaat de gerepareerde kanaaldeur weer in het kanaalhoofd.
Tijdens de stremming van de oostkolk is de westkolk beschikbaar met een deelkolk van 140 meter.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.