- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSpookrekeningen voor havengeld

Spookrekeningen voor havengeld [INGEZONDEN]

- Advertentie -

Delen

Ons schip is in 2011 verkocht en overzee naar Le Havre gebracht en wordt sindsdien onder een andere naam ingezet voor vervoer op de Seine, wat toch een van ons afgescheiden vaargebied is. Sinds de verkoop worden we minimaal twee tot drie keer per jaar verblijd met een havengeldrekening van de Zaanstadse havendienst.

Iedere keer sturen we de havengeldrekening maar weer terug met de vermelding dat het schip is verkocht naar de Seine in Frankrijk en derhalve onmogelijk door de havendienst kan zijn gezien. Daar het op de lange duur toch wat vervelend werd heb ik de havendienst maar eens geadviseerd om een nieuw brilletje aan te schaffen om te kunnen zien of het schip er echt zou liggen.

Ook in 2015, inmiddels vier jaar verder, kregen we weer eens een havengeldrekening en omdat we natuurlijk niet waren aangemeld gelijk maar een boete eroverheen. In de zeer eenzijdige havengeldverordening staat trouwens nergens dat als er geen schip meer is, dat dan toch moet worden aangemeld voor havengeld.

Daar we er na al die jaren toch schoon genoeg van begonnen te krijgen, ontdekten we op de website van gemeente Zaanstad na lang en zeer geduldig zoeken dat we een officiële klacht konden neerleggen over spooknota’s van de gemeentelijke havendienst. Het was bijna niet te geloven… Onze klacht zou worden behandeld. Na al die jaren  kregen we er een heel warm gevoel van.

Onze klacht is echt heel goed behandeld en men bood zelfs excuus aan voor alle ongemak. De havengeldaanslag 2015 was geheel onterecht opgelegd en alles was opgelost, volgens de gemeente Zaanstad.

Helaas werd ons prille geluk een maand later weer wreed verstoord door de verder blunderende Zaanstadse havendienst. Nu kregen we een aanmaning over de onterechte aanslag met uiteraard een verhoging. Nog een maand later kwam er maar liefst een dwangbevel in naam van de koning, uitgeschreven door de gemeente Zaanstad, met weer een verhoging met aanmaningskosten.

Weer een maand later hadden de wakkere ambtenaren echt het licht gezien en kregen we een wel zeer onbeschofte brief met een aankondiging van beslag en of we maar even de hoogte van ons inkomen en ons bankrekeningnummer wilden opgeven. Dan zouden die lieve mensen zelf wel het inmiddels verschuldigde bedrag van onze rekening halen.

Teneinde deze overijverige ambtenaren te behoeden voor heel domme dwalingen hebben we op dit onbeschofte schrijven maar niet gereageerd.

Dit passeerde allemaal in 2015. Er kwamen geen spookrekeningen meer van de Zaanstadse havendienst en het bleef heel lang rustig. We hoopten dat het volle verstand bij de Zaanstadse havendienst was doorgebroken. Maar helaas stond afgelopen maandag

tot mijn grote verbazing een deurwaarder op de stoep: of we maar even de onterechte havengeldrekening wilden voldoen. Toen we ons hele verhaal uit de doeken hadden gedaan, verdween de man. Hij begreep het ook niet meer.

 

A.A. van den Ouden,
Terneuzen
ex ms Victorie

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -