- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekSpaanse sferen op Rotterdamse wateren

Spaanse sferen op Rotterdamse wateren [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

Wie van varen houdt en in Spaanse sferen wil komen kan nu terecht in Rotterdam. Daar is deze maand de Tapasboot van wal gestoken. Tweeënhalf uur varen en ondertussen genieten van de lekkerste gerechten die het Iberische schiereiland te bieden heeft. Een varende culinaire ontdekkingsreis om warm van te worden. Ongeacht of het wel of geen zomer is. Olé!

De Tapasboot vertrekt vanaf zijn vaste ligplaats in het Haringvliet. (foto MG Redacties)

Het is een oude bekende: de salonboot Animathor. Eigenaar Rederij Thor zette het meer dan honderd jaar oude schip de afgelopen jaren in voor feesten en verschillende thema-avonden (waaronder ook al tapas) maar werkt voor de Tapasboot samen met Wielders Management, dat in de Maasstad onder meer bekend is van Splashtours en Piratenrestaurant de Zwarte Zwaan.
De Animathor is nu fulltime Tapasboot. Met dat doel is hij helemaal Spaans ingericht en de bediening loopt rond in traditionele Spaanse klederdracht. De openingsdagen zijn vrijdag, zaterdag en zondag. Op andere dagen is het schip nog steeds af te huren voor feesten, recepties en andere gelegenheden.

Sangria
Donderdag 5 juli was de officiële opening. De Animathor bleef voor de gelegenheid eens liggen, op zijn vaste stek in het Haringvliet bij de Oude Haven. De genodigden konden van de Spaanse sfeer genieten en kregen een voorproefje van de heerlijke tapas en sangria. Het moest welhaast een teken zijn: heel de dag was het grauw en regen leek onvermijdelijk maar hoe meer het openingstijdstip naderde hoe zonniger en warmer het werd.

Eric van Emden is op een in elkaar geknutselde Spaanse stier geklommen die de mascotte is van de Tapasboot. Links ceremoniemeester Jack Kerklaan. (foto MG Redacties)

Zodat het gezelschap aardig stond te zweten op de ponton naast de Animathor. Voor de opening was journalist, presentator en woordkunstenaar Jack Kerklaan ingehuurd. In een wit kapiteinskostuum zorgde de ceremoniemeester voor een kolderieke act waarbij hij zo veel mogelijk openings- en initiatierituelen in zo kort mogelijk tijd propte. De uitvoering legde hij in handen van Eric van Emden en Anne-Lies Smal (beiden van Rederij Thor), die door Kerklaan met rare attributen, hoofddeksels en pruiken werden uitgedost en desondanks een nieuw olympisch record vestigden. Vervolgens moest Eric op een in elkaar geknutselde Spaanse stier klimmen, die de mascotte is van de Tapasboot.

Samenwerking
In de nieuwe opzet is Rederij Thor nog steeds verantwoordelijk voor het schip en de bemanning. Wielders Management doet de exploitatie van de Tapasboot. Het bedrijf van Christoffel Wielders is op zijn beurt voor de culinaire invulling een samenwerking aangegaan met Tapas Terra. Dat restaurant is gevestigd in het Nieuwe Luxor, maar heeft een speciale cateringafdeling.
Al in 2003 begon Rederij Thor met de voorloper van de Tapasboot, inhakend op het Strand aan de Maas, dat die zomer op de Maasboulevard was aangelegd. “Het was een project”, zei Eric van Emden. “Er kwamen meer thema’s: De Tapasboot wisselde af met de Pastaboot, de Brunchboot en de Curryboot.”
“Vorig jaar kwamen we tot het inzicht dat er weer iets nieuws moest gebeuren” vervolgde de eigenaar van Rederij Thor. “Toen kwamen we in contact met Christoffel Wielders en zijn we een samenwerking aangegaan. Wielders doet nu het operationeel management.”
De coöperatie had nog meer positieve gevolgen voor de rederij: een ander schip, de Navigathor, kreeg een nieuwe plek en rol. Die vaart nu als FutureLand Ferry rond met bezoekers van Maasvlakte 2.

Het bedienend personeel is gehuld in Spaanse klederdracht. (foto Wielders Management)

Flamenco
Op een tapasvaart kunnen circa zeventig mensen mee. Tijdens de tocht krijgen de gasten allerlei gerechtjes geserveerd – van Spaanse gehaktballetjes tot tortilla de patatas en goedgevulde salades. Ze kunnen dus van alles uitproberen. En…er is genoeg, zowel voor de fijnproever als de grote opschepper.
De flamencomuziek verhoogt de stemming. Ondertussen kunnen de gasten genieten van het steeds veranderende uitzicht: de veelgeroemde skyline van Rotterdam en een deel van het havengebied. Genoeg ingrediënten voor een hartverwarmende middag of avond. Of de zomer nu wel of niet wil doorbreken.

Op vrijdag en zaterdag vaart de Tapasboot van 18.30 tot 21.00 uur; op zondag van 13.30 tot 16.00 uur. De prijs bedraagt € 36,50 (€ 28,50 voor kinderen tot 12 jaar). De tapas en het dessert zijn inclusief; het drinken betaalt men apart.

De Tapasboot
Willem Buytewechstraat 45
3024 BK Rotterdam
(010) 412 64 82
[email protected]
www.detapasboot.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -